Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τρομοκρατία ή " τρομοκρατία "


Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Mega (δείτε το βίντεο) κάνει αναφορά στην μεγάλη πιθανότητα η οργάνωση «Σέχτα επαναστατών» να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στους χρυσαυγίτες.


Μια ματιά στην παγκόσμια ιστορία της τρομοκρατίας σε εποχές που η Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να διευρυνθεί δείχνει δύο πράγματα. Πως δεν υπήρξε οργάνωση με μακροχρόνια δράση που να μην είχε χειραγωγηθεί από μυστικές υπηρεσίες. Και πως ακόμη και αν αυτοί που πάταγαν τη σκανδάλη ήταν ιδεολόγοι, το πτώμα ήταν πάντα η Δημοκρατία και όχι οι εχθροί της.
Οι μυστικές υπηρεσίες αντί να πραγματοποιούν τρομοκρατικές πράξεις με δικούς τους πράκτορες και να προσπαθούν εκ των υστέρων να κατασκευάσουν ενόχους προερχόμενους από το χώρο της αριστεράς,
1) είτε κατασκευάζουν «αριστερές» οργανώσεις φαντάσματα, που «αναλαμβάνουν δημόσια» την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών,
2) είτε διεισδύουν σε διάφορες ομάδες της εξτρεμιστικής αριστεράς (οι οποίες είναι πολύ ευάλωτες, λόγω της μονοδιάστατης ιδεολογίας, της οργανωτικής συγκεντρωτικής διάρθρωσης και των συνθηκών της παρανομίας που καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο των καθοδηγητικών οργάνων από τα υποκείμενα στρώματα) και τις καθοδηγούν στην εκτέλεση τρομοκρατικών πράξεων, όταν, όπως και όπου εξυπηρετούν τα «σταθεροποιητικά» τους σχέδια.
 Το καλοκαίρι του 2012 στην Κύπρο για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα η έρευνα  οδήγησε σε μιά πολύ σημαντική αποκάλυψη , . Το όπλο τύπου Glock, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση των 5 σωματοφυλάκων Κύπριου επιχειρηματία, ανήκει στον Στρατό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές, το φονικό στην Αγία Νάπα έγινε από τον Ελλαδίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει καταγραφεί από τις κάμερες να εκτελεί μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, πέντε ανθρώπους, ρίχνοντας 14 σφαίρες οι οποίες βρήκαν όλες το στόχο τους (κεφάλι, καρδιά, πνεύμονες). Το σημαντικότερο όμως είναι πως σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή της Κύπρου, ο Μαμαλικόπουλος σχετίζεται με τη Σέχτα Επαναστατών και ήταν επίσης ο εκτελεστής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (στο HOT DOC που κυκλοφορεί, τεύχος 34, υπάρχουν όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία).
Παρότι υπήρχαν από την αρχή ενδείξεις για σχέση των εκετελέσεων στην Αγία Νάπα με τη Σέχτα, οι Ελληνικές Αρχές, δεν έδειξαν ούτε περίεργες να διευκρινίσουν τι συμβάινει, ούτε πρόθυμες να συνεργαστούν με τις Κυπριακές. Είναι χαρακτηριστικό πως ως σήμερα, ένα χρόνο μετά την πενταπλή δολοφονία, η ελληνική εισαγγελία και αστυνομία, δεν έχουν συνδράμει στα αιτήματα της Κυπριακής Αστυνομίας. Ούτε στο πιο απλό που αφορά τη γνωστοποίηση των τηλεφώνων με τα οποία μίλησε ο φερόμενος ως εκτελεστής στην Ελλάδα.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, η σύλληψη ενός πληρωμένου δολοφόνου στην Κύπρο δημιούργησε σχεδόν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για τον εκτελεστή του έλληνα δημοσιογράφου.
Το προφίλ του εκτελεστή, ο τρόπος που κινήθηκε, αλλά κυρίως η ειδική σχέση που είχε με κάποιες ομάδες, έκανε αρχικά την ΕΛΑΣ να μιλά για πιθανή σύλληψη του πιστολιού της ΣΕΧΤΑΣ.
0 εκτελεστής της Κύπρου, χρήστης κοκαΐνης και αυτοεμφανιζόμενος ως ακραίος ενός ιδιόμορφου αναρχοαυτόνομου χώρου, έκανε ακόμη πιο βάσιμη τη θεωρία πως η ΣΕΧΤΑ είναι ένα συνονθύλευμα ατόμων που έχουν επιλέξει τον χώρο του κοινού εγκλήματος, στον οποίο προσδίδουν ωστόσο ιδεολογική χροιά και άλλοθι.
Εκεί όμως που οι αξιωματικοί της Αστυνομίας στοιχημάτιζαν πως ακουμπούσε τη ΣΕΧΤΑ, οι ελληνικές διωκτικές Αρχές σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για την υπόθεση. Και το έκαναν επιδεικτικά ακόμη και όταν οι κύπριοι συνάδελφοι τους τούς πρόσφεραν στοιχεία. Ακόμη και τώρα που υπάρχει μάρτυρας που δηλώνει: «Αυτός σκότωσε και τον Γκιόλια!».
Ούτε το νέο εγκληματολογικό στοιχείο, της αποκάλυψης της ταυτότητας του όπλου το εκτελεστή, συγκινεί τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Γκιόλια, δεν έχουν καν επίσημη δικογραφία για τη δολοφονία του. Το όπλο της εκτέλεσης των 5 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, είχε αγοραστεί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με μεγάλο ακόμη αριθμό όπλων ίδιου τύπου (Glock). Στη συνέχεια το όπλο ταξιδεύει με τον Αμερικανικό Στρατό στο Ιράκ και στη συνέχεια εντοπίζεται ως όπλο δολοφονίας των 5 και πιθανόν σχετιζόμενο με την Σέχτα.
Αν ο φερόμενος ως εκτελεστής των 5 σωματοφυλάκων είναι, όπως καταθέτει ο μάρτυρας, και ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια, τότε η υπόθεση «Σέχτα» δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για την ύπαρξη της «οργάνωσης», τη δράση της αλλά και την ικανότητα να προμηθεύεται ακόμη και όπλα του αμερικανικού στρατού. Απάντηση μπορεί να δώσει σε όλα αυτά μόνο έρευνα από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να μην είναι πρόθυμες, ακόμη και μπροστά σε οφθαλμοφανή στοιχεία.

Εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα που ο λαλίστατος Δένδιας πρέπει να απαντήσει. Γιατί οι ελληνική αστυνομίας δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον όταν πριν δυο χρόνια περίπου συνελήφθει στην Κύπρο ένας πληρωμένος δολοφόνος που μια σειρά στοιχεία –ανάμεσα σ’ αυτά και μια επώνυμη μαρτυρική κατάθεση- τον παρουσίαζαν σαν τον εκτελεστή της «Σέχτας»;


Τα στοιχεία είναι από τα μπλογκς
Grivas.info
 Βαθύ Κόκκινο.
.koutipandoras 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας