Ο όρος IQ σημαίνει πηλίκο νοημοσύνης. Υποθετικά, είναι ένα αποτέλεσμα που λέει πόσο "έξυπνο" είναι ένα άτομο σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους. Ο μέσος όρος του IQ είναι εξ ορισμού 100.
Βαθμολογίες άνω του 100 υποδηλώνουν υψηλότερο από το μέσο όρο δείκτη νοημοσύνης και οι βαθμολογίες κάτω από τα 100 δείχνουν χαμηλότερο IQ από τον μέσο όρο. Θεωρητικά, τα αποτελέσματα μπορούν να κυμανθούν ανάμεσα σε οποιοδήποτε ποσό πάνω ή κάτω από το 100, αλλά στην πράξη ουσιαστικά δεν πάνε πολύ κάτω από το 50 ή πάνω από το 150.
Το σχεδιάγραμμα της συχνότητας εμφάνισης των διαφόρων IQ στο γενικό πληθυσμό σχηματίζει μια κωδωνοειδή καμπύλη όπως φαίνεται στο παραπάνω σχήμα. Όπως φαίνεται στην καμπύλη, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν IQ που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο όρο του δείκτη νοημοσύνης και είναι το 100.
Περίπου το 68% όλων των IQ, βρίσκονται σε ένα εύρος 15 μονάδων εκατέρωθεν του μέσου όρου. Αυτό σημαίνει ότι το 32% των ανθρώπων βρίσκονται εκτός του εύρους 85 - 115. Περίπου το 16%, ή περίπου 1 στους 6, έχουν IQ πάνω από 115 και περίπου 16%, ή περίπου ένας στους έξι έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 85.
Η κληρονομικότητα έχει τιμές από 0 έως 1, και μπορεί να εξηγηθεί ως το ποσοστό της ποικιλότητας οφειλόμενης σε γενετικά αίτια. Μελέτες σε διδύμους και υιοθετήσεις χρησιμοποιούνται συχνά για να οριστεί η κληρονομικότητα ενός χαρακτηριστικού. Ορισμένες μελέτες θέτουν την κληρονομικότητα του IQ περίπου στο 0,5, με διακυμάνσεις από 0.4 έως 0.8, πράγμα το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το IQ είναι στοιχειωδώς κληρονομήσιμο.
Οι δείκτες νοημοσύνης μπορεί να είναι πολύτιμοι - παρόλο που η αξία τους συχνά υπερεκτιμάται - αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί μεγάλη ζημιά από ανθρώπους που προσπαθούν να κατατάξουν τα άτομα αυστηρά με βάση τους δείκτες αυτούς και μόνο. Δεν πρέπει κανείς ούτε να ανησυχεί ούτε να αποθαρρύνονται εάν διαπιστώσει ότι το IQ του δεν είναι τόσο υψηλό όσο θα ηθελε.
Να θυμάστε υπάρχουν πολλά πράγματα, εκτός από το IQ που συμβάλλουν στην επιτυχία και την ευτυχία.
Ενα κλασικό τέστ νοημοσύνης μπορείτε να κάνετε εδώ .
Δεν ξέρω με χάπια αν μπορεί να γίνει κάτι, όμως χωρίς βοήθεια τα εβδομήντα πέντε το βλέπω κομμάτι δύσκολο...Ξέρεις με το ζητούμενο δεν ισχύει το μήλο κάτω από την μηλιά. Δεν ισχύει το τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα και εννοώ φυσικά συμβούλους...Κρίμα που εδώ ισχύει το στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Για να με καταλάβεις πρέπει να έχεις διαβάσει, μελετήσει, τον ηλίθιο του Ντοστογιεφσκι, που είναι αλήθεια το μυαλό λειτουργεί σαν μαγνητόφωνο μεταδίδει μόνον ότι του βάλεις να παίξει δεν έχει δικό του αναπαραγωγικό, δεν το μπορεί του λείπει η σύνθεση. Υπάρχουν όμως χάπια, χάπια που ο χρόνος τους διαρκεί λίγο και δεν βοηθούν στην αποθήκευση. Είχα δει πάνε χρόνια μια ταινία που στο τέλος ο πάσχων ξαναγύρισε πίσω, πολύ λυπηρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι φανερο οτι ειναι πανεξυπνος γιατι επεισε τους παντες οτι ηταν βλακας και μπουνταλας...Παραλληλα συζητησε με Στροσ Καν...μα καλα ειναι αρθρα αυτα? Ο ανθρωπος κοροιδεψε μια ολοκληρη Ελλαδα και εσεις πατε να τον αθωωσετε βγαζοντας τον χαζο?
ΑπάντησηΔιαγραφήπρος Ανώνυμος 27 Απριλίου 2013 - 12:57:00 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρθρο δεν ασχολείται με τον ΓΑΠ και πολύ περισσότερο δεν προσπαθεί να τον αθωώσει λόγω βλακείας.Κανένας προδότης δεν έχει αθωωθεί ούτε ιστορικά λόγω βλακείας Η ιστορία έχει δείξει ότι ο βλάκας γενικώς είναι ο αδύνατος κρίκος εύκολος στόχος ότι είναι πιο τρωτός, πιο ευπαθείς προς τη διαφθορά τη διαπλοκή, και τελικά τη προδοσία.
Ιστορικά κανένας προδότης δεν φημιζόταν για την ευφυΐα του