Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πως να αξιοποιήσετε την περιουσία σας





Έχετε  ένα ακίνητο στο οποίο κατοικείτε και θέλετε να το αξιοποιήσετε.
Επειδή εσείς δεν είστε ειδικός για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση προσλαμβάνετε έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο τον οποίο πληρώνετε προκαταβολικά και ο οποίος σας προτείνει τα παρακάτω .
Ο ίδιος αυτός σύμβουλος να "αγοράσει " το ακίνητό σας  αντί 100.000 ευρώ με τους παρακάτω όρους :
1. Επειδή αυτός δεν διαθέτει ρευστό θα τον δανείσετε εσείς 100.000 άτοκα χωρίς
χρονικό όριο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πότε θα σας τα επιστρέψει.
2. Εσείς αναλαμβάνετε την υποχρέωση ότι θα πληρώνετε ( εγγυημένο ενοίκιο ) 1250 ευρώ το μήνα με τιμαριθμική προσαρμογή ανά χρόνο , επί 20 χρόνια. ( Χωρίς να υπολογίσουμε τις ετήσιες αυξήσεις σε 20 χρόνια θα έχετε καταβάλλει στον " αγοραστή "  1250 x 12 x 20 = 300.000 ευρώ  )
3. Εσείς αναλαμβάνετε την συντήρηση του ακινήτου.
4. Ο " αγοραστής " απαλλάσσεται από φόρο μεταβίβασης φόρο ιδιοκτησίας φόρο εισοδήματος ΦΑΠ χαράτσια κλπ .

Θα μου πείτε ότι αυτά είναι αστεία πράγματα και πρέπει να είστε μεγάλο κορόϊδο μόνο και μόνο να συζητάτε όχι να αποδεχτείτε κάτι τέτοιο.
Και όμως το Ελληνικό δημόσιο ακριβώς αυτό αποδέχτηκε  .

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι εταιρείες του Λάτση , αγοραστής είναι η EYROBANK  του Λάτση , ακίνητο είναι 28 δημόσια ιδιόχρηστα κτίρια  270.460 τ.μ. που πέρασαν στη κατοχή του Λάτση στακτίρια στεγάζονται πέντε υπουργεία (Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού, Παιδείας, Δικαιοσύνης), γενικές γραμματείες, 13 ΔΟΥ, το Γενικό Χημείο του Κράτους, τα αρχηγεία της Αστυνομίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες κ.λπ.

Οπως καταγγέλουν  πέντε καθηγήτριες Πανεπιστημίου,   (Ελένη Πορτάλιου, Λήδα Καζαντζάκη, Τόνια Κατερίνη, Κωνσταντίνα Βαϊου και Μαρία Καραμεσίνη) με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος των υπευθύνων του Ταμείου ξεπουλήματος περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ο  Λάτσης " αγοράζει " 28 δημόσια ιδιόχρηστα κτίρια  261.310.000 ευρώ, με χρήματα του δημοσίου ( εκτός από την ανακεφαλαίωση μόνο τον τελευταίο χρόνο η EYROBANK έλαβε 11.614.000.000. ευρώ ) και το δημόσιο θα καταβάλει ενοίκια 2.500.000 ευρώ το μήνα επί 20 χρόνια συνολικά 2.500.000 x 12 x 20 = 600.000.000 ευρώ.
Το ενοίκιο θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο ,   ο " αγοραστής " απαλλάσσεται από φόρο μεταβίβασης φόρο ιδιοκτησίας φόρο εισοδήματος ΦΑΠ χαράτσια κλπ , το δημόσιο θα είναι υπεύθυνο για την συντήρηση των ακινήτων.
Στο ΤΑΙΠΕΔ   συμμετέχουν  τρεις εκπρόσωποι της τρόικα η οποία με τους νταβατζήδες και τους εφοπλιστές δεν έχει κανένα πρόβλημα , με το λαό έχει.
Απίστευτο έ ;
Για να δούμε τι θα πει ή δικαιοσύνη .

5 σχόλια:

  1. Το μοντέλο αυτό είναι αγγλοσαξωνική – αμερικανική, αλλά στην Ευρώπη κυρίως γερμανική εφεύρεση, που διδάσκεται στο πανεπιστήμιο σαν ανεξάρτητος κλάδος στα οικονομικά. Φυσικά στην Γερμανία εξασφαλίζονται κατά κάποιο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου εφόσον μετά από μελέτη αποδεδειχθεί το λιγότερο κόστος. Όμως τα κτήρια αναλαμβάνουν εταιρείες που είναι απόλυτα υπεύθυνες για όλες τις λειτουργίες.
    Συντήρηση καθαρισμός φύλαξη και σωστή λειτουργιά είναι στα καθήκοντα τους που αποτελεί αρχή του λεγόμενου facility mamagement.
    Έτσι αποφεύγεται αδιαφάνεια και σπατάλη, εξοικονομούνται πόροι για να χρησιμοποιηθούν σε άλλες ανάγκες, απελευθερώνονται δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να προσφέρουν σε άλλους τομείς και δημιουργούνται θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
    Οι σύμβουλοι πληρώνονται με ποσοστό στο ποσό που αποδεδειγμένα θα εξοικονομηθεί.
    Είναι μια δημιουργική καπιταλιστική σκέψη η ονομαζόμενη public-private synergy που με σχετική ορθή διαχείριση ξεφεύγει απ την συνήθη λαμογιά.
    Αυτό προσπάθησαν να επιβάλουν οι γερμανοτροϊκανοι και εδώ, ξέχασαν όμως πως έχουν να κάνουν με λαμόγια υψηλού επίπεδου, που συνεχίζουν μέσα στην κρίση να εκμεταλλεύονται χωρίς ντροπή, τα πάντα. Είναι οι παλιοί γνωστοί μαυραγορίτες και ταγματασφαλίτες.
    Αθάνατη Ελλάδα δεν θα ξεφύγεις ποτέ απ το πεπρωμένο σου γιατί δεν άλλαξε τίποτε απ την τουρκοκρατία μέχρι σήμερα. Η κουτοπονηριά ζει και βασιλεύει σ ένα λαό απολίτιστο, αγράμματο, αμέτοχο και ηλίθιο που βλέπει στο χαζοκουτι το Σουλεϊμάν και τους Πρετεντέρηδες.
    Συμμετείχε χρόνια στο έγκλημα της αρπαγής δημόσιου πλούτου αφού βολευόταν στη ζωή με τα δανεικά, με τα ξεροκόμματα των διορισμών, του βολέματος και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, και τώρα κοιτάει σαν χάνος να τον ξεβολεύουν και να τον πατούν στο σβέρκο και σαν αντίδραση τρέχει στους ψυχασθενείς τάχαμου εθνοσωτήρες της χρυσής αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά !
      Τίποτα δεν ξέχασαν οι τροϊκανοί
      Απλώς στα λάφυρα βάζουν με ένα ποσοστό και τους "Ελληνες " νταβατζήδες , αληλεγγύη .

      Διαγραφή
  2. Το μόνο που πρέπει να μας εκπλήσσει πια, είναι αυτός ο ιδιότυπος μιθριδατισμός μας. Αυτή η απάθειά μας και η ανοχή μας προς αυτή τη θλιβερή παρέα. Αυτή η έλλειψη συγκίνησης μας, αυτή η αδυναμία αντίδρασης μας, απέναντι σ’ ετούτην τη συμμορία των αναίσχυντων που κάθε μέρα δολοφονούν τους πιο αδύναμους από εμάς, την ώρα που, ζεσταίνοντας τα ελικόπτερα, κάνουν καθώς φαίνεται την τελευταία μεγάλη τους αρπαχτή, ξεπουλώντας αντί πινακίου φακής τα απομεινάρια από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, ως σαν να επρόκειτο για τιμάρια εκχωρημένα στα (απο)κόμματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα αυτά αγαπητοί θα ξαναεπανέλθουν στην κυριαρχία του Ελληνικού λαού αρκεί ένα μόνο πράγμα. Να ξυπνήσουμε, κάποια μέρα από το λήθαργο, την απάθεια μας και την ανοχή μας. Σύντομα γιατί αν περάσει δεκαετία και δεν γίνει τίποτα, τότε πάμε για μια φραγκικη σκλαβιά ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ πενήντα χρόνων. Και ο Γέλτσιν τα ξεπούλησε όλα ( δέστε πόσους Αμπραμοβιτς δημιούργησε..), αλλά ο Πούτιν τους τα πήρε πίσω και σιγά-σιγά έκανε την Ρωσία δυνατή. Λοιπόν, ή αντιδρούμε σύντομα - ήδη πέρασαν 5 χρόνια- ή είμαστε για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ξεχναμε οτι ο Πουτιν ειναι στην Ρωσια και οχι στην Ελλαδα. Τον τελευταιο πατριωτη ηγετη μας τον αναθεματισαε.
    Σωστοτατες οι περισσοτερες επισημανσεις σας, αγαπητοι φιλοι, αλλα ποσοι απο εμας ειμαστε ετιμοι να κανουμε κατι γι αυτο? Ποσοι απο εμας ειμαστε ετιμοι να συνεργαστουμε και να το αντιμετωπισουμε? Δυστυχως, αν και αρκετοι εχουμε καταλαβει το προβλημα το περισσοτερο που κανουμε ειναι μονο να το συζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας