Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Και τα λεφτά αλλάξαν χέρια

Επειδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής η μάζα δεν χάνεται ποτέ, απλά αλλάζει μορφή έτσι και ο πλούτος απλά αλλάζει ιδιοκτήτες .

Η ICAP ( Εταιρία παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών ) παρουσίασε την Πέμπτη (31/10) τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών, βάσει των δημοσιευμένων ισολογισμών τους για τη χρήση του 2012, .
Η έκθεση της ICAP επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η βαθιά οικονομική κρίση όχι μόνο δεν έχει αγγίξει τις μεγάλες πολυεθνικές και ντόπιες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα, αυτές συνεχίζουν και αποσπούν κέρδη δισεκατομμυρίων, ενώ, την ίδια ώρα, οι πολιτικές λεηλασίας των μνημονιακών κυβερνήσεων βυθίζουν στη φτώχια και την ανεργία το λαό της χώρας μας.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει, οι 500 αυτές εταιρείες εμφάνισαν το 2012 κέρδη EBITDA της τάξης των 10 δισ.,   (κέρδη   από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.)
Εντυπωσιακό είναι και το μέγεθος του κύκλου εργασιών των 500 αυτών εταιριών, ο οποίος ξεπερνάει το 50% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το 2012. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το δεδομένο ότι μόλις 500 επιχειρήσεις, κάλυψαν με τον τζίρο τους ποσοστό 54,1% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς.
 Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν και επίσημα την μεγάλη και βίαιη αναδιανομή του πλούτου από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους από τα πλατιά λαϊκά στρώματα προς το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και πολυεθνικό , από το 95% του πληθυσμού στο 1% .
Αυτή είναι και η μόνη αποδεδειγμένη και χειροπιαστή επιτυχία της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση ,αυτός ήταν και είναι ο σκοπός της τρόικας , είναι ο ανομολόγητος στόχος και ο μοναδικός που πέτυχαν ενώ " έπεσαν έξω " σε όλες τις άλλες προβλέψεις τους . 
Τυχαία ;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας