Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός του 2014 όπως και οι προηγούμενοι αναδιανέμει το μειωμένο ΑΕΠ προς όφελος του παρασιτικού 1% της κοινωνίας


Σύμφωνα με τη μακάβρια συνταγή της τρόϊκας που ακολουθεί τυφλά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να αυξηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει ανάλογα να αυξηθούν  οι  αυτοκτονίες , οι άστεγοι, οι ουρές στα συσσίτια  οι άνεργοι , οι ανασφάλιστοι και οι θάνατοι συνταξιούχων.

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανισοκατανομή του πλούτου ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και τις μπανανίες της νότιας Αμερικής .

Και αυτός ο προϋπολογισμός όπως και οι προηγούμενοι συνεχίζει την αναδιανομή του εισοδήματος , αυτού του εισοδήματος που ολοένα μειώνεται από την ύφεση , συνεχίζει την αναδιανομή του ΑΕΠ  ,προς όφελος του παρασιτικού 1% της κοινωνίας και αυξάνει το άνοιγμα της ψαλίδας σε βάρος του 99% του Λαού . 
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΗΕ, για την Ελλάδα το «πλουσιότερο 10%» του πληθυσμού έχει 10,2 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το «φτωχότερο 10%»
Υπολογίζεται ότι το 10% του πληθυσμού ελέγχει πάνω από το 75% του πλούτου
και στο 90% του πληθυσμού ανήκει λιγότερο από το 25% του πλούτου
Ανεξάρτητα από το ότι το πλεόνασμα του 2013 θα είναι πλασματικό αφού δεν θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες κυβερνητικές οφειλές ύψους 5,5 - 6 δις και  δεν θα εκτελεστεί ένα μέρος από  το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης θυμίζουν τον Χότζα με το γάιδαρο. Εκεί που πανηγύριζε ο Χότζας ότι επιτέλους έμαθε τον γαίδαρό του να μην τρώει, ο γάιδαρος πέθανε.
Εδώ βέβαια η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική γιατί δεν πρόκειται για τον γάιδαρο του Χότζα .
Εδώ αυτοκτόνησαν πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας , αρκετοί οδηγήθηκαν στα ψυχιατρεία , χιλιάδες άστεγοι , χιλιάδες ζουν χάρη  στα συσσίτια  και τη βοήθεια από αλλους , 1.5 εκ. οδηγήθηκαν στην ανεργία , 2 εκ. έμειναν ανασφάλιστοι και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ζουν χωρίς ρεύμα !!!!
Σύμφωνα με τη μαγική συνταγή της τρόϊκας που ακολουθεί τυφλά η συγκυβέρνηση για να αυξηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει ανάλογα να αυξηθούν  οι συνάνθρωποί μας των παραπάνω κατηγοριών  !!!!!!
Εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά τον Χότζα.
Μπορεί το πλεόνασμα του προυπολογισμού να είναι πλασματικό αλά το έλλειμμα του 90% της κοινωνίας είναι πραγματικό και μεγάλο. Αυτό το πραγματικό μεγάλο έλλειμμα χτίζει το πραγματικό μεγάλο πλεόνασμα πλούτου στο 1% της κοινωνίας στο παρασιτικό αυτό κομμάτι που είναι ο δημιουργός και ο κύριος υπεύθυνος της κρίσης.
Αυτοί είναι οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές , οι βιομήχανοι οι λεγόμενοι νταβατζήδες της οικονομικής ζωής οι λαθρέμποροι καυσίμων , οι "εθνικοί" εργολάβοι - εργολήπτες ιδιοκτήτες των συγκροτημάτων τύπου και καναλιών Ολοι αυτοί οι κρατικοδίετοι διαπλεκόμενοι εκτός από τις φανερές εταιρείες έχουν ιδρύσει 21.065 ναι 21 χιλιάδες εξωχώριες τις λεγόμενες  OFFSHORE εταιρείες στις οποίες έχουν μεταβιβάσει την μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Με τα ακίνητα στις Οφσορ με τα κινητά στην Ελβετία και στις άλλες τράπεζες του εξωτερικού όχι μόνο δεν τους ακούμπησαν τα μέτρα αλλά αντίθετα μεγάλο μέρος από τα δάνεια που μας χρεώνουν οι δανειστές και ένα μέρος από την αφαίμαξη που υφίσταται ο Λαός, κατέληξε και θα καταλήγει στις τσέπες τους , μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών , του PSI , της μείωσης φορολογίας των επιχειρήσεων , της μείωσης των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, των φοροαπαλλαγών και πολλά άλλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας