Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η χειρότερη μορφή βίας


    Μειώνεται δραματικά το προσδόκιμο ζωής ! 

Η τρόϊκα η έξω και η μέσα μειώνει το μέσο όρο ζωής ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης μειώνει δραματικά τις συντάξεις και έτσι λύνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού !!!! Υποκλίνεται ακόμα και ο .. Σπράος .

Ενας δείκτης που ανέβαινε συνεχώς μέχρι το 2009 στη χώρα μας με την υπαγωγή μας στο μνημόνιο της τρόϊκας για πρώτη φορά άρχισε να κατρακυλάει.
Οπως αποδεικνύεται από επίσημα, επιστημονικά στατιστικά στοιχεία όλες οι χώρες που μέχρι τώρα μπήκαν σε διαδικασία «υποστήριξης» από το ΔΝΤ είχαν δραματικές επιπτώσεις στο προσδόκιμο επιβίωσης. Δηλαδή, σε αυτό που σε απλή γλώσσα λέμε μέσο όρο ζωής. Είχαμε περιπτώσεις χωρών που, μετά την περιπέτειά τους αυτή ο μέσος όρος ζωής έπεσε 5 και 10 χρόνια.
Το 2009 η χώρα μας κατείχε την 17η θέση με προσδοκώμενο μέσο όρος ζωής
τα 79.38 χρόνια επάνω από Γερμανία 78.95 , ΗΠΑ 78 .06 , Δανία 77.96 Σήμερα βρίσκεται κάτω από τη 40η θέση όπως Αλβανία 77.6 Λιβύη 76.88 και βαδίζει προς τα επίπεδα χωρών της υποσαχάριας Αφρικής .

Εμφανής ο σκοπός της τρόϊκας να ελαχιστοποιήσει και αν μπορούσε να εξαλείψει τη διαφορά ανάμεσα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής έτσι ώστε η διάρκεια καταβολής της σύνταξης να περιοριστεί σε ελάχιστα χρόνια στους τυχερούς που θα επιβιώσουν. Αυτή τη φανταστική λύση του ασφαλιστικού δεν την είχε σκεφτεί ούτε ο Σπράος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας