Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Νεοφασίστες και ΔΝΤ τα εργαλεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία


Τα τρία αγαπημένα και «δημοκρατικά» παιδιά της Δύσης ο Γιατσένιουκ, ο Τιαγκνιμπόκ και ο Κλίτσκο,(ο ναζί, ο φασίστας και ο κρυφοφασίστας), μαζί. Και στη μέση η κυρία Νούλαντ. Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 
Την κορυφή του παγόβουνου της αμερικανικής εμπλοκής στην Ουκρανία αποτέλεσε, όπως όλα δείχνουν, η περίφημη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρέσβη στο Κίεβο, Τζέφρι Πάιατ, με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νοϋλαντ. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κυρίως με τη φράση «να πάει να γ... η ΕΕ», ήρθαν στο φως οι λεπτομέρειες των πραγματικά σχεδιασμών του Στέιτ Ντιπάτμεντ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν  συνεργασία με ένοπλες φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία.
Όπως υποστήριξε τη περασμένη εβδομάδα ο Σεργκέι Γκαζίεβ, στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαθέσει στα κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης 20 εκατ. δολάρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται χρήματα για τη αγορά όπλων. 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 η Ράντα της Ουκρανίας «ψήφισε» τους εξής νόμους:

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.
4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».
4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.
4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του Α.Mahnitskogo μέλους του ναζιστικού κόμματος "Svoboda"  στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του ακροδεξιού (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" V.A. Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
4 199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. (Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά, τα Ελληνικά). 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας