Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Eχει κλείσει από καιρό η συμφωνία με τους Ελβετούς για τις καταθέσεις των Ελλήνων !!!!!!

Οταν άνοιξε για πρώτη φορά το ζήτημα για τις καταθέσεις των Ελλήνων οι Ελβετοί είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν αντίρρηση να υπογράψουν και με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία όπως έκαναν και με τις άλλες τρεις χώρες τις ΕΕ   είχαν αντίρρηση όμως οι Ελληνες 


Τρεις χώρες της ΕΕ η Μ. Βρετανία ,η Γερμανία και η Αυστρία έχουν υπογράψει διμερείς διακρατικές συμφωνίες με την Ελβετία για την φορολόγηση των κεφαλαίων που διατηρούν οι πολίτες τους σε λογαριασμούς στην Ελβετία .
Οι συμφωνίες αυτές προβλέπουν ότι για τις καταθέσεις από το 2000 και μετά :
1. Αν ο καταθέτης θέλει να διατηρήσει το απόρρητο δηλαδή
να μη γίνουν γνωστά τα στοιχεία του       το κεφάλαιο θα φορολογηθεί με 41% για την Μ. Βρετανία και τη Γερμανία και 38% για την                  Αυστρία.
2.  Αν ο καταθέτης συναινέσει  να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του το κεφάλαιο θα φορολογηθεί με         21% για την Μ. Βρετανία και τη Γερμανία και 15 % για την Αυστρία .
3. Φορολογία 25 % επί των τόκων
Οι τρεις παραπάνω χώρες από την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας έχουν εισπράξει πάνω από 7 δις ευρώ .
Με δεδομένο ότι οι συνολικές καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία είναι περισσότερες από αυτές των τριών χωρών και στην πλειοψηφία τους μαύρα χρήματα (στην αρχή της κρίσης υπολογίζονταν ότι υπερκαλύπτουν το δημόσιο χρέος ) μπορούμε να  υπολογίσουμε τα χρήματα που θα έπρεπε να έχουν έρθει στη χώρα μας από αυτή την υπόθεση.

Οταν άνοιξε για πρώτη φορά το ζήτημα για τις καταθέσεις των Ελλήνων οι Ελβετοί είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν αντίρρηση να υπογράψουν και με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία όπως έκαναν και με τις άλλες τρεις χώρες τις ΕΕ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα είχαν αντίρρηση οι Ελληνες !!!!!! Μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν Παπακωνσταντίνου , Βενιζέλος και Στουρνάρας πείστηκαν οι Ελβετοί ότι για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και φυσικά για το δικό τους το συμφέρον πρέπει να αρνηθούν μια τέτοια συμφωνία. 

Ετσι έκλεισε μια συμφωνία που προβλέπει ότι η Ελληνική κυβέρνηση δήθεν θα ζητάει διμερή συμφωνία και οι Ελβετοί θα αρνούνται σθεναρά!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας