Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Γιατί οι μπράβοι των Γερμανών επιτέθηκαν στον Βαρουφάκη.

Πρώτα και κύρια γιατί δεν είναι η συνέχεια των  Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Χαρδούβελη δεν είναι ένας από τους δικούς τους.

Και οι Γερμανοί έγιναν ....Τούρκοι όταν :

Αρνήθηκε να πληρωσει μαύρο σουαπ του Σημίτη στην Deutsche Bank 

Εντέλει η αφορμή για την μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση .

Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου προέκυψε  η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999. Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεολύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα. Ήτοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κατω από την μυτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα σουάπς της Goldman Sachs.
Μόλις οι δανειστές κατάλαβαν ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, στη Γερμανία σήμανε... κόκκινος συναγερμός. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει ο πρωτοφανής πολιτικός «ξυλοδαρμός» και η λάσπη κατά του Βαρουφάκη.
Η ύπαρξη του εν λόγο swap αποδεικνύει ότι οι Γερμανοί δάνειζαν την κυβέρνηση Σημίτη για να πληρώνονται πάλι οι Γερμανοί!
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας, τον Αύγουστο του 2012 η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) του ομολόγου που κατέχει. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ καταστράφηκαν από το PSI, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή.
Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997, με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.
Για όσους δεν κατάλαβαν, η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. ευρώ, για να πληρώσει σε Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400 εκ. ευρώ.
Απ΄όλα τα παραπάνω γίνεται πλέον προφανές για πιο λόγο ο Σόιμπλε και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών έχουν τέτοιο μένος εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ παράλληλα εξηγείται και ο «τρόμος» του περιβάλλοντος Σημίτη για την εξεταστική επιτροπή που θα διαλευκάνει το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.
Αυτή ήταν η αιτία, αφού το χρέος του Σημίτη μπορεί να εξοφληθεί νύχτα μόνον από Σαμαροβενιζέλους ή πανικόβλητους πολιτικούς. Και φυσικά από τους νεοφασίστες του Ποταμιού, που αποτελούν την πρωτη επιλογή των τοκογλύφων για συγκυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα Σημίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας