Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Εχουμε 3 λύκους επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών να φυλάνε τους λύκους και να κυνηγούν τα πρόβατα

Luxleaks: Το νέο παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής των πολυεθνικών και η ηγεσία του Υπουργείου οικονομικών

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν οτι 343 από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο μεταξύ των οποίων 9 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων αφού μετέφεραν την έδρα τους στο Λουξεμβούργο έχουν υπογράψει μυστικές συμφωνίες με τις αρχές  αυτού του κρατιδίου με σκοπό τη   φοροδιαφυγή δισ. ευρώ .
Οι μυστικές   φορολογικές συμφωνίες μεταξύ πολυεθνικών και Λουξεμβούργου υπογράφηκαν επί Πρωθυπουργίας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που σήμερα είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Λουξεμβούργο το κράτος πλυντήριο
Αυτός ο αρχιτέκτονας της μυστικής κομπίνας της φοροδιαφυγής που έδωσε φορολογικό άσυλο σε 9 Ελληνικούς κολοσσούς (μεταξύ των οποίων η EUROBANK , η Coca-Cola 3Ε , η ΦΑΓΕ ,  η Βιοχάλκο , η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ,η  Bluehouse Capital κ.α.)  προτρέπει τη χώρα μας να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή!!!!!!

Οι αποκαλύψεις λένε ότι αυτό το όργιο φοροδιαφυγής στήθηκε με τις οδηγίες και την καθοδήγηση 4 ελεγκτικών εταιρειών μεταξύ  των οποίων η PriceWaterhouse Cooopers (PwC) και η KPMG οι οποίες κατηγορούνται ότι δημιούργησαν ένα δίκτυο υπεράκτιων φορολογικών καταφυγίων μέσω των οποίων οι πλουσιότεροι πελάτες τους  εμφάνιζαν  ελλείμματα  δισεκατομμυρίων  και ταυτόχρονα παραπλανούσαν τις  υπηρεσίες για να μη βρεθεί το νήμα των κρυφών καταφυγίων. 


Οπως λέει και η ίδια η εταιρεία στο λογότυπό της δίπλα  ενώ είναι ελεγκτική παρέχει και φορολογικές συμβουλές  << για να επιτύχετε τους στόχους σας >> μέσα στους οποίους φυσικά είναι και η φοροδιαφυγή
Έτσι η PwC για τις χρονιές 2009 και 2010, σύμφωνα με τα LuxLeaks, πετυχαίνει tax rulings στο Λουξεμβούργο για λογαριασμό του EFG Group (Όμιλος Λάτση) και της Coca-Cola SBC (Όμιλος Δαυίδ-Λεβέντη).


Και τώρα πως εμπλέκονται με το σκάνδαλο οι τρεις επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών .
                     Χαρδούβελης  Μαυραγάνης  Σαββαϊδου

Γκίκας Χαρδούβελης Υπουργός Οικονομικών :Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK (2005-2011, 2012-2014) το χρονικό διάστημα που μεταφέρθηκε η έδρα της EUROBANK στο Λουξεμβούργο και έγιναν οι μυστικές συμφωνίες. Επίσης μόλις τον Οκτώβριο 2014, ανάθεσε στην PwC μελέτη για τον τρόπο εφαρμογής του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών, «παρακάμπτοντας πλήρως τις υπηρεσίες του υπουργείου του»,


Γιώργος Μαυραγάνης. Υφυπουργός Οικονομικών :

Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του  Φορολογικού Τμήματος της KPMG μέχρι τον Ιούνιο του 2012


Αικατερίνη Σαββαϊδου Γενική Γραμματέας Εσόδων :

Ηταν Tax Senior Manager στην PwC από τον Ιαν. 2010 μέχρι τον Ιούλιο 2014 , 


Και όμως, παρόλο που η κ. Σαββαΐδου ήταν Tax Senior Manager στην PwC, η ελληνική κυβέρνηση την είχε διορίσει ήδη από τον Ιούλιο του 2013 

(βλ. ΦΕΚ παραπλεύρως) στο γνωμοδοτικό συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομκών  ενώ ταυτόχρονα ήταν και στην PwC και έκανε δηλώσεις σε διεθνή μέσα ως «σύμβουλος της κυβέρνησης» 


 Οι λύκοι είναι εδώ ως  φύλακες , δεν έχουν κανένα πρόβλημα, καμία ευθιξία, κανένα ασυμβίβαστο, καμία σύγκρουση καθηκόντων.

Αφήνουν τα μεγαθήρια τους πρώην εργοδότες τους στο απυρόβλητο και εξαντλούνται στο κυνήγι μισθωτών συνταξιούχων και ανέργων 




2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΦΥΛΑΕΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ???? ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας