Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιες είναι οι συντεχνίες που ...πολεμάει ο Σαμαράς

Σαμαράς : << Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα βάλει με τις συντεχνίες.>>
Τι εννοεί όμως συντεχνίες ;
Εννοεί την οργάνωση τη συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων που τους είναι αναγκαία για τη επιβίωσή τους απέναντι στην επιθεση της συμμαχίας κράτους -εργοδοτών, εργοδοτών κυβέρνησης.
Και φυσικά ο Σαμαράς σαν γνήσιος υπηρέτης και εκφραστής των εργοδοτών στις συντεχνίες δεν συμπεριλαμβάνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργοδοτών

Συντεχνία για τον Σαμαρά δεν είναι η ΕΕΕ  Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών  , συντεχνία είναι η ΠΝΟ Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είναι οι απλήρωτοι ναυτεργάτες.
Συντεχνία δεν είναι ο  Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, συντεχνία είναι η ΓΣΕΕ είναι οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τους.
Συντεχνία δεν είναι οι τραπεζίτες  η Ενωση Τραπεζών  , συντεχνία είναι  η ΟΤΟΕ οι τραπεζουπάλληλοι.
Συντεχνία δεν είναι οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες ,οι εθνικοί εργολάβοι , οι κατασκευαστές που λυμαίνονται το κράτος και λεηλατούν τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις ΔΕΚΟ  συντεχνίες είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ  που καταγγέλλουν τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή των κυβερνήσεων με τους νταβατζήδες .
Συντεχνίες λοιπόν είναι μόνο οι εργαζόμενοι όχι οι εργοδότες.
Οι εργοδότες είναι παραγωγικές τάξεις παραγωγικές δυνάμεις !!!!!!! Μάλιστα
Οι κυβερνήσεις πιστοί υπηρέτες των εργοδοτών στην προσπάθεια αντιστροφής των εννοιών και της παρουσίασης του μαύρου ως άσπρο βάφτισαν τους εργοδότες  " παραγωγικές δυνάμεις "  sic!
Παραγωγικές δυνάμεις δεν είναι οι εργαζόμενοι που παράγουν τα πάντα αλλά οι εργοδότες , τα αφεντικά που οικειοποιούνται το έργο τους .
Οι Εφοπλιστές είναι παραγωγικές δυνάμεις που χωρίς τους ναυτικούς θα παρήγαγαν ..αέρα θαλασσινό , που βλέπουν τη θάλασσα μέσα από τα γιωτ και τα κότερα και έχουν 38 νομοθετημένες φοροαπαλλαγές .
Παραγωγική δύναμη δεν είναι οι ναυτικοί που έχουν 38 φοροεπιβαρύνσεις που το κράτος λήστεψε τα αποθεματικά του ταμείου τους του  ΝΑΤ όπως και όλων των άλλων ταμείων  και τώρα τους  λέει όπως σε όλους τους ασφαλισμένους "ξεχάστε σύνταγμα και νόμους συντάξεις θα παίρνετε ανάλογα με το τι έχει απομείνει μετά τη λεηλασία στα αποθεματικά των ταμείων σας  "
Παραγωγική δύναμη είναι οι τραπεζίτες , παράγουν χρέος για το Λαό. Εχουν φεσώσει το δημόσιο με 230 δισεκατομμύρια τα 2/3 και πλέον του δημόσιου χρέους προήλθε από τις τράπεζες.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι τραπεζίτες είναι πάμπλουτοι ενώ οι τράπεζές τους χρεωμένες . Αυτοί παίρνουν τα κέρδη και τις ζημιές , το λογαριασμό τον στέλνουν στο δημόσιο ,  δηλαδή στους εργαζόμενους  στις ..... συντεχνίες.
Παραγωγική δύναμη είναι οι εργολάβοι κατασκευαστές δημοσίων έργων παράγουν " υπεραξία " στους δρόμους που κατασκευάζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι . Οι δρόμοι στο Ελληνικό Δημόσιο στοιχίζουν 7 φορές παραπάνω από ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι  μισθοί είναι διπλάσιοι .
Αυτές δεν είναι συντεχνίες είναι παραγωγικές δυνάμεις.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις, εθνικής ενότητας ,εθνικής σωτηρίας , εθνικής ανάγκης ,μονοκομματικές , δικομματικές , τρικομματικές , ή ότι άλλο φερετζέ κι' αν φόρεσαν  δεν μπόρεσαν να κρύψουν την απόλυτη ταύτισή τους με τα συμφέροντα των εργοδοτών ντόπιων και ξένων πολυεθνικών και το μίσος τους για τους εργαζόμενους .
Με πρόσχημα δήθεν την ανάπτυξη καταπατώντας το σύνταγμα κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις , κατάργησαν στην ουσία τον κατώτατο μισθό και κάθε εργατικό δικαίωμα , έφεραν τον εργατικό μεσαίωνα και παρέδωσαν αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αδηφάγων αφεντικών.
Το παράδοξο είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις βγαίνουν με τις ψήφους των εργαζομένων που σφαγιάζουν ,γιατί  αν έπαιρναν μόνο τις ψήφους των εργοδοτών που εξυπηρετούν δεν θα κατάφερναν ούτε καν να μπουν στη βουλή.
Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι αντικείμενο επόμενου άρθρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας