Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012




       Mύθοι αλχημείες και χοντροκομμένα  ψέματα                      για τη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων


Είναι πλέον παραδεκτό από όλους είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν ως προς τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ, ότι αν το κράτος ήταν σε θέση όχι να συλλάβει τη φοροδιαφυγή αλλά απλώς και μόνο να εισπράξει τους βεβαιωμένους φόρους από τα δηλωμένα εισοδήματα δεν θα χρειαζόταν (δημοσιονομικά τουλάχιστον) αυτή η άγρια σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων. Οπως κάθε φορά έτσι και τώρα, όλοι αισθάνονται την ανάγκη να επαναλάβουν τη τετριμμένη παραδοχή ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα και μοναδικά υποζύγια του προϋπολογισμού και να εκφράσουν την πικρία τους για αυτή την αδικία που ¨ κάποτε ¨ πρέπει να σταματήσει Ετσι μετά από αυτό το ...μνημόσυνο παίρνουν τα κεφάλια μισθωτών και συνταξιούχων μετά πολλών επαίνων. Για να στηρίξουν αυτή τη βίαιη (πιο βίαιη από οποιαδήποτε τρομοκρατική πράξη) αναδιανομή του εισοδήματος που γίνεται σε βάρος του 95% του Λαού και προς όφελος μιας δράκας κεφαλαιοκρατών – τραπεζιτών γνωστών και ως νταβατζήδων ντόπιων και ξένων , εκτός από τον εκβιασμό με τρομοκρατικά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα επιστρατεύουν και “επιχειρήματα” δηλαδή μύθους αλχημείες και χοντροκομμένα ψέμματα όπως :
1 . Για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ότι τάχα αυτό γίνεται για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας !!!! Αυτή τη καραμέλα την περιφέρουν από κανάλια σε σταθμούς σε όλες τις συχνότητες. Εδώ τους διαψεύδει η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα στη χώρα μας . Από το 2009 μέχρι σήμερα με νομοθετικές και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις και με τους νόμους της ζούγκλας της αγοράς (μείωση κατώτατου μισθού για τους νέους ,μαύρη ανασφάλιστη εργασία , απλήρωτη εργασία, εναλλαγή εργαζομένων από τις στρατιές των ανέργων κλπ) το εργατικό κόστος έχει μειωθεί για τους εργοδότες πάνω από 35 % η ανταγωνιστικότητα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αντίθετα χειροτέρεψε, γιατί ; η μείωση αυτή του εργατικού κόστους δεν οδήγησε σε ανάλογη μείωση την τελική τιμή του παραγόμενου προϊόντος ή υπηρεσίας ώστε να γίνει ανταγωνιστικό γιατί απλά πήγε στην τσέπη του εργοδότη ως υπερκέρδος ,απόδειξη ότι συνεχίζεται ο πληθωρισμός (παγκόσμια πρωτοτυπία ) με συνολική ύφεση γύρω στο 25% . Επιπλέον οι γειτονικές μας χώρες Αλβανία και Βουλγαρία με πολύ χαμηλότερο εργατικό κόστος ( με τις οποίες πρέπει να εξισωθούν οι μισθοί μας ) είναι στις τελευταίες θέσεις στη παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας
2 . Για τις συντάξεις , ότι δήθεν οι περικοπές γίνονται α΄ για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού και β΄ διότι είναι ελλειμματικά τα ταμεία.
Α΄ Αν οι περικοπές στις συντάξεις γίνονται για το έλλειμμα του 2013 γιατί καθιερώνονται ισοβίως ; γιατί δεν γίνονται με τη μορφή εισφοράς μόνο για το 2013 και αφού θα εισπράξουν τους φόρους όπως υπόσχονται με το νέο φορολογικό και θα πληρώσουν επιτέλους και αυτοί που δεν πληρώνουν άρα το 2014 δεν θα χρειασθεί. Δεν πρόλαβαν να εισπράξουν ούτε το 2014 ας εφαρμόσουν την εισφορά και το 2014 θέλετε και το 2015 αλλά ΓΙΑΤΙ ισοβίως εις τον αιώνα τον άπαντα ;;. Αρα αν δεν είναι χοντροκομμένο ψέμα ιδού η Ρόδος αποδείξτε το τώρα : 
Oι περικοπές (έστω όπως είναι ) να ονομαστούν έκτακτη εισφορά με ημερομηνία λήξης !
Β΄ Ελλειμματικά ταμεία . Εδώ για να καλύψουν το μεγάλο διαχρονικό ΕΓΚΛΗΜΑ (χωρίς τιμωρία) που είναι η ΛΕΗΛΑΣΙΑ των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων έχουν χτίσει ένα τεράστιο μύθο, στηριζόμενοι σε δύο αλχημείες.
Αλχημεία πρώτη : τα ταμεία στα οποία ή εξίσωση - εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών μείον παροχές - είναι αρνητική, είναι ελλειμματικά ταμεία !!!! Ποιά είναι η αλχημεία ; απο την εξίσωση – εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών σύν έσοδα από αποθεματικά μείον παροχές – εξαφάνισαν τα έσοδα από αποθεματικά αφού βεβαίως έχουν εξαφανίσει τα ίδια τα αποθεματικά. ( Οι τρόποι που λεηλάτησαν τα αποθεματικά αναφέρονται αναλυτικά στο δημοσίευμα της “ έγκυρης ” εφημερίδας. ΤΟ ΒΗΜΑ 21-08-2012 Ασφαλιστικά Ταμεία: Η μεγάλη ληστεία. http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=471440 ) Αλλη μία παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία !!!! Κανένα ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό ταμείο στο κόσμο καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να χορηγήσει συντάξεις χωρίς να κάνει χρήση των αποθεματικών. Ολες οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις δεν είχαν λεηλατήσει τα αποθεματικά τους !
Αλχημεία δεύτερη : Ο λόγος - εργαζόμενοι προς συνταξιούχοι – μειώνεται (λόγο της ανεργίας) και για το λόγο αυτό  τα ταμεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .
Φανταστείτε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει συνταξιοδοτικά προγράμματα και ασφάλειες ζωής να αρνείται να καταβάλει τα ώριμα συμβόλαια των παλαιών ασφαλισμένων της και να επικαλείται ότι δεν έχει αρκετούς νέους πελάτες ώστε με τα ασφάλιστρά τους να πληρώσει τους παλαιούς αφού φυσικά έχει καταχραστεί τα αποθεματικά. Δηλαδή ο πατροκτόνος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του γιατί .......έμεινε ορφανός !! Προσπαθούν να περάσουν την ιδέα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώνουν τους συνταξιούχους ουδέν πιο τερατώδες χοντροκομμένο ψέμα . Το ασφαλιστικό σύστημα είναι ανταποδοτικό και είναι αυτονόητο ότι ο κάθε ασφαλισμένος καταβάλει τα ασφάλιστρά του για τη σύνταξη τη δική του και κανενός άλλου , είτε εργαζόμενου είτε συνταξιούχου . Και τα χοντροκομμένα αυτά ψέμματα τα αναμασάν με σοβαροφάνεια  δήθεν οικονομικοί αναλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας