Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012



ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !




                                          

Παίρνω μια επικουρική σύνταξη ονομαστική 280 ευρώ μετά τις διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις πάνω από 200 ευρώ σήμερα έχει γίνει ακριβώς όσο το πλαφόν που είχαν ορίσει δηλαδή 200 ευρώ.

Επειδή στο νέο πακέτο των 13,5 δις δεν τους έβγαινε επικοινωνιακά να ανακοινώσουν περικοπές στις συντάξεις των 100 και 200 ευρώ (δεν είχαν πρόβλημα να τις κάνουν έ αλλά να τις ομολογήσουν )άλλωστε τι ποσοστό περικοπής να ανακοινώσεις για συντάξεις κάτω από διακόσια ευρώ 2% ; Θα σου αποφέρει 2 έως 4 ευρώ , Τι έκαναν ;;;;

Με τη λογική του απατεώνα που χρησιμοποίησαν και προεκλογικά για να υποκλέψουν τη ψήφο των αφελών κατέφυγαν στη ....δημιουργική λογιστική !!!
Προσθέτουν την επικουρική πάνω στη κύρια σύνταξη και όχι μόνο γίνεται περικοπή αλλά και με τα ανώτατα ποσοστά των υψηλών κλιμακίων αφού η επικουρική είναι τώρα η οροφή της κύριας .

Ενώ λοιπόν θα διαλαλούν οι κυβερνητικοί εταίροι και θα παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ ότι κατάφεραν να αποφύγουν τις οριζόντιες περικοπές και να μην πειράξουν τις συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ π.χ. στην ουσία κόβουν και τη σύνταξη των 180 ευρώ και τη σύνταξη των 900 ευρώ αφού τις προσθέτουν και γίνονται 1080 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση π.χ επικουρική 350 ευρώ και κύρια 1700 (ονομαστικά και οι δύο όχι καθαρά) περικόπτονται με το ανώτατο ποσοστό των άνω των 2000 ευρώ.
Αυτά όταν προεκλογικά ορκιζόντουσαν στα πάνελ της TV ότι όχι μόνο δεν θα ξανακόψουν αλλά θα αποκαταστήσουν τις χαμηλές συντάξεις στα επίπεδα του 2008.

Εκτός από την αντισυνταγματικότητα των παραπάνω μέτρων ( Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει ομαδική δήμευση περιουσίας των πολιτών , η σύνταξη είναι η περιουσία του συνταξιούχου και μάλιστα απαραίτητη για την επιβίωσή του ) αυτή η συγκυβέρνηση δεν έχει την ηθική , κοινωνική , και συνταγματική νομιμοποίηση να πάρει τέτοια μέτρα γιατί είναι λαθρεπιβάτης της εξουσίας , ανέβηκε στο τρένο της εξουσίας με πλαστά χαρτιά !

Ας ζητήσει τη έγκριση του Λαού με δημοφήφισμα ή με εκλογές και τότε δεν θα μιλάει κανένας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας