Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ας αρχίσουμε λοιπον τις κοστολογήσεις





Πάνω από 20 δις ευρώ  το χρόνο κοστίζουν στο δημόσιο οι διατάξεις που έχουν ενσωματωθεί σε περισσότερους από 100 νόμους, και μειώνουν τη φορολογία των μερισμάτων αλλά και το σύνολο,  των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών  και των  μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων  τους.

Πάνω από 10 δις ευρώ το χρόνο χάνει το δημόσιο από τις 19580 ενεργές υπεράκτιες εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι λεγόμενες «οφ σορ»,.
Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης στη βουλή ΜΟΝΟ όσον αφορά στις δηλώσεις Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων,  το 2003 ο φόρος ήταν 4,8 ενώ το 2012   0,3 δισ. ευρώ.

Πάνω από 9 δισ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν στο δημόσιο οι 59 σκανδαλώδεις  φοροαπαλλαγές των Εφοπλιστών

10 δις  ευρώ  συνολικά χρωστούν στο δημόσιο και στις τράπεζες τις οποίες ανακεφαλαιοποιήσαμε εμείς οι : Κόκκαλης , Αλαφούζος , Κοντομηνάς ,Ψυχάρης , Κυριακού , Λιακουνάκος , Μυτιληναίος , Στεγγος , Στασινόπουλος , Παπαλεξοπουλος ,

Πάνω από 3 δις ευρώ χρωστάνε στις τράπεζες τις οποίες ανακεφαλοποιήσαμε εμείς συνολικά τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.

 2,7 δισ  χρωστάει ο Μπόμπολας στις τράπεζες τις οποίες ανακεφαλαιοποιήσαμε εμείς.
2,5 δισ  χρωστάει  ο Λάτσης μόνο στην Eurobank την οποία  ανακεφαλαιοποιήσαμε εμείς.
2  δισ  χρωστάει ο Βγενόπουλος στις τράπεζες τις οποίες ανακεφαλαιοποιήσαμε εμείς.
1,2  δισ  χρωστάει ο Βαρδινογιαννης μόνο από την ΜΟΤΟR OIL  στις τράπεζες τις οποίες      ανακεφαλαιοποιήσαμε εμείς.

Πάνω από 1 δις ευρώ  χάνει το δημόσιο από την διαδοχική αναβολή είσπραξης του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση . Φόρος που επιβλήθηκε το 2010 και κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις χαρίζουν στα κανάλια των νταβατζήδων , φυσικά με το αζημίωτο. 

1,2 δισς ευρώ  πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις χάρισε το δημόσιο σε Βαρδινιγιάννη και Λάτση με την τροπολογία 1251/67 που κατέθεσαν τη νύχτα της 7 Μαρτίου 2014 οι υπουργοί : Στουρνάρας,  , Βρούτσης και  Μητσοτάκης.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ( απροσδιόριστα αφού το Γεν.Λοογ. του Κράτους πιέστηκε όπως λέει να μην υπολογίσει το κόστος παρά τη ρητή διάταξη του άρθρο 75 παρ.2 του Συντάγματος) χρέη και φόρους χαρίζει το δημόσιο στους Μπόμπολα και Ψυχάρη για την συγχώνευση των ΔΟΛ και Πήγασος με την σκανδαλώδη τροπολογία που ψηφίστηκε τη νύχτα της 5/8/2014 

Μερικά ακόμα δις ευρώ από πολλές τέτοιες ντροπολογιές - ών ούκ έστιν αριθμός - (η αναφορά τους και μόνο θα απαιτούσε πολυσέλιδες αναρτήσεις)  που ψηφίζει πάντα νύχτα η κυβερνητική πλειοψηφία εκτελώντας επιθυμίες και εντολές της μαφίας των νταβατζήδων της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας που απειλούν ακόμα και την Λαγκάρντ. 

Ας κάνουν λοιπόν τον παραπάνω λογαριασμό και ας μας πουν πόσο κοστίζει στον Ελληνικό λαό αυτό το πρόγραμμα που εφαρμόζουν κατ΄επιταγή των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων



2 σχόλια:

  1. Θα ήταν ίσως σκόπιμο να προσθέσουμε εδώ και τα περισσότερα από 250 δις που έχουν διατεθεί από το 2009 ως σήμερα για την "σωτηρία" των τραπεζών, δηλαδή περισσότερα από 45 δις σε ετήσια βάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΟΥΝ; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας