Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν γίναμε Αργεντινή

628x471

Στην Αργεντινή πανηγυρίζουν για την « χρεοκοπία »

Για να μη μας δουλεύουν.
Η Αργεντινή επέλεξε να μην πληρώσει 1,3 δις δολάρια στα κοράκια που δεν δέχτηκαν το κούρεμα όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών της και αποφάσισε η ΙΔΙΑ «επιλεκτική αθέτηση πληρωμών » δλδ επιλεκτικά δεν πληρώνω ΜΟΝΟ τα κοράκια.
Οπως και στη περίπτωση του PSI της Ελλάδας τα κοράκια απαιτούσαν να πληρωθούν στο ακέραιο δλδ στο 100 % ομόλογα που είχαν μαζέψει από τη δευτερογενεί αγορά στο 16 % της αξίας τους .
Να θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου (Σαμαράς Παπανδρέου Βενιζέλος )και η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου ενώ είχαν δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θα πληρωθούν όσοι δεν δεχθούν το κούρεμα, τελικά πλήρωσαν στο ακέραιο τα κοράκια  παρά τη σύσταση της τρόικας να μην τους πληρώσουν. Ο λόγος που τους πλήρωσαν ; Οι κακές γλώσες λένε ότι αρκετά από αυτά τα εκατ. ανήκαν σε Ελληνες που είχαν την πληροφόρηση και τη διαβεβαίωση από κάποιον ή από κάποιους από τους παραπάνω 4 ηγέτες ότι «άστους να λένε θα πληρωθείς » συγγενείς εξ αίματος βλέπεις.
Τα  φερέφωνα των ντόπιων και ξένων συμφερόντων στη γραμμή της παραπλάνησης και εξαπάτησης σκόπιμα
συγχέουν την χρεοκοπία της Αργεντινής, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα ακολουθώντας τις συμβουλές του ΔΝΤ κλειδώνοντας την ισοτιμία του νομίσματός της με το δολάριο (δημιουργώντας δηλαδή συνθήκες ευρωζώνης), με την αθέτηση πληρωμών η οποία ακολούθησε χρονικά όταν η χώρα ξαπόστειλε το ΔΝΤ αποδέσμευσε το νόμισμα από το δολάριο και ακολούθησε δική της εθνική αναπτυξιακή πολιτική.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 95% στο διάστημα 2002-2011, η φτώχεια μειώθηκε κατά δυο τρίτα, η ανεργία έπεσε κατά 50% και οι κοινωνικές δαπάνες τριπλασιάστηκαν ανασύροντας εκατομμύρια πολίτες από την απόλυτη φτώχεια, στην οποία τους είχε οδηγήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σήμερα στη κόλαση της Αργετινής  η ανεργία είναι 7% το χρέος είναι στο 58%του ΑΕΠ και η ανάπτυξη τρέχει με 13%.
Εμείς που χάρη στους σχεδιασμούς του ΔΝΤ και της τρόικας που ακολουθούν τυφλά οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες μας ΕΥΤΥΧΩΣ δεν γίναμε Αργεντινή να κατρακυλάμε στα παραπάνω μεγέθη.
Ετσι στη Νέα Ελλάδα αποικία χρέους έχουμε συνολική ύφεση 30 % ανεργία επίσημη 27,3 ανεπίσημη πάνω από 35% χρέος 180% του ΑΕΠ.
Ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25 % λόγω της αναδιανομής του εισοδήματος (σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και υπέρ μιας δράκας νταβατζήδων )το 90 % του πληθυσμού έχασε από 50 έως 120 % του εισοδείματός του !!!
Ναι δεν είναι λάθος ούτε τερατολογία το 120%.
Ο μακροχρόνια άνεργος έχασε το 100% του εισοδήματος και επιπλέον 20% σε φόρους και χαράτσια που χρωστάει!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν γίναμε Αργεντινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας