Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ληστεία με πρόσχημα την κρίση η πιο πρόστυχη αναδιανομή εισοδήματος



Επειδή ακούμε συχνά από τα διπλοτριπλοπληρωμένα με μαύρο χρήμα ΜΜΕ
παρηγορητικά του τύπου " οι κρίση έπληξε όλους τους Ελληνες "  "όλοι πληρώνουμε την κρίση " και άλλα τέτοια ,για να δούμε πόση αλήθεια και πόσο ψέμα περιέχουν αυτά.
Το ΑΕΠ της χώρας δηλαδή το Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν μειώθηκε την τελευταία πενταετία κατά 22 %  από 232 δις το 2008 στα 182 δις το 2013.
Αν λοιπόν ήταν αλήθεια τα παραπάνω αν η κρίση έπληττε όλους τους Ελληνες  έπρεπε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να έχει απώλειες στο εισόδημα περίπου 22% !
Τι συνέβει όμως στην πραγματικότητα ;

1.200.000 άνεργοι λόγω της κρίσης  και 400.000 επαγγελματίες ( και μέλη των οικογενειών τους που απασχολούνταν ανεπίσημα ) στην επιχείρηση ή στο κατάστημα που έβαλε λουκέτο έχασαν το 100% του εισοδήματός τους και αν υπολογίσουμε την αύξηση των φόρων και τα χαράτσια πάνω από το 100% δηλαδή χρωστάνε δάνεια φόρους εισφορές κλπ..
2.500.000 μισθωτοί και 3.000.000 συνταξιούχοι από τις περικοπές των μισθών και την αύξηση των φόρων έχασαν από 40 έως 60 % περίπου του εισοδήματός τους.
Εκατομμύρια Ελληνες υποχρεώθηκαν να πληρώνουν ενοίκιο για την ιδιοκτησία τους σε ποιούς ;
Βλέπουμε λοιπόν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είχε απώλειες υπερδιπλάσιες από τις απώλειες του ΑΕΠ γιατί ;
Γιατί κάποιοι όχι μόνο δεν έχασαν τίποτα αντίθετα αύξησαν το εισόδημα και την περιουσία τους!
Ετσι ένα μεγάλο μέρος από τις απώλειες των εργαζομένων άλλαξε τσέπες!
Πήγε στις βαθιές τσέπες των λίγων δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού είναι οι γνωστοί τραπεζίτες , οι " εθνικοί εργολάβοι " οι καναλάρχες οι νταβατζήδες , οι βιομήχανοι ,οι εφοπλιστές κλπ.
Με την λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας από τις ευρείες λαϊκές μάζες από το κόσμο της εργασίας πέρασε στο μεγάλο κεφάλαιο. Ενα κεφάλαιο αντιπαραγωγικό και παρασιτικό παρκαρισμένο σε τράπεζες του εξωτερικού.  Μετά την άλλη μεγάλη αναδιανομή με το κόλπο του χρηματιστηρίου η αναδιανομή αυτή ήρθε να φτωχοποιήσει τη μικροαστική τάξη και να οδηγήσει στην εξαθλίωση τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.
Φωτογραφία: Βρε ουστ!

Αν κάποιο πρωί ξυπνήσει ο Ελληνας θα διαπιστώσει ότι για να μένει στο σπίτι του πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για να ταξιδέψει πρέπει να πληρώνει τη χρήση του δρόμου στον νταβατζή για να έχει νερό πρέπει να πληρώνει τον νταβατζή για το ρεύμα για τα σκουπίδια τον νταβατζή για να ζεί πρέπει να πληρώνει τον νταβατζή . 
Θα διαπιστώσει ότι πλέον δεν ανήκει στη Δύση αλλά στον νταβατζή.



1 σχόλιο:

  1. re file..
    ti psaxneis na vreis..
    auta symvainoun kairo twra..
    poly kairo....
    apla prepei epitalous o anthropos na epilexei!
    i fragka i psyxi.
    telos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας