Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αν αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι πιστοί , ακόμα ένας λόγος παραπάνω να προτιμούμε τους άπιστους


«Ο λιμενικός την κλοτσούσε, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά της βάρκας»
 Εξηγήσεις ζητά ο ΟΗΕ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι 

Η Ύπατη Αρμοστεία καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, και το πώς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε πλοιάριο υπό ρυμούλκηση», δήλωσε ο Laurens Jolles, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Ευρώπη.

Ερωτώνται οι λαλίστατοι  εκπρόσωποι τύπου κυβέρνησης  και ΝΔ :

Ο Ελληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν αυτά τα τέρατα και οι εντολείς τους Σαμαράς Βαρβιτσιώτης και Δένδιας που τους καλύπτουν πιστεύουν στο θεό;

Η βάρκα των προσφύγων είχε σχεδόν φτάσει στις ελληνικές ακτές όταν τους εντόπισε το ελληνικό λιμενικό. Οι λιμενικοί έδεσαν τη βάρκα πάνω στο σκάφος προκειμένου να τους επαναπροωθήσει παράνομα πίσω στη Τουρκία. Όπως προκύπτει τα σκάφος έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα που έσπασε το σκοινί που κρατούσε τη βάρκα. "Ο κόσμος σχεδόν σκορπιζόταν στη θάλασσα. Στο πρώτο χτύπημα τρύπησε η βάρκα των προσφύγων και γέμισε νερό και τότε άρχισαν να πέφτουν τα παιδιά στη θάλασσα" λέει ο Νασίμ Λομανί επικαλούμενος τις μαρτυρίες των διασωθέντων που έφτασαν στο Πειραιά.
«Τους απωθούσαν και δεν τους άφηναν να μπουν μέσα στη βάρκα του λιμενικό. Μια γυναίκα είπε πως ενώ κρατούσε το πόδι ενός λιμενικού για να μπει μέσα στη βάρκα, αυτός τη κλωτσούσε και την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά". Οι λιμενικοί "έσβησαν το προβολέα που είχαν αναμμένο εκείνη την ώρα για να μην φαίνεται από τις τουρκικές ακτές τι συνέβαινε μέσα στη θάλασσα" λέει ο κ. Λομανί.

Αν αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι πιστοί έχουμε ένα λόγο παραπάνω να προτιμούμε του άπιστους 

Υ.Γ. 

Στήνουν σκηνικό τρόμου για τους επιζώντες του ναυαγίου

Με συνεχείς προσαγωγές η αστυνομία προσπαθεί να «σπάσει» το ηθικό των θυμάτων του ναυαγίου. Πλαστές οι καταθέσεις του λιμενικού καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Σε ασφυκτικό κλοιό από την αστυνομία και υπό καθεστώς συνεχούς παρενόχλησης βρίσκονται, σύμφωνα με καταγγελίες, οι επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, που κατήγγειλαν το ρόλο του ελληνικού λιμενικού.

Η αφγανική κοινότητα καταγγέλλει συνεχείς προσαγωγές επιζώντων του ναυαγίου από την ελληνική αστυνομία.

3 σχόλια:

  1. «Όταν ξεκινούσαμε από την Τουρκία, ο Τούρκος διακινητής μας είπε να μπούμε, οι γυναίκες και τα παιδιά, μέσα στην καμπίνα του αλιευτικού. Όταν αυτό χάλασε, ήρθε το σκάφος του λιμενικού, μας πέταξε σχοινί και μας ρυμούλκησε. Κάποια στιγμή στη διαδρομή, είχαν μπει νερά μέσα στο σκάφος. Φώναξα στον άνδρα μου. Ήρθε και πήρε εμένα και το παιδί μου έξω. Οι άλλοι άνδρες δεν ήρθαν να πάρουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους από μέσα. Δύο άτομα έπεσαν στη θάλασσα, αλλά δεν ξέρω γιατί. Πήγαν όλοι από τη μία πλευρά της βάρκας να δούνε και λίγο μετά αυτή αναποδογύρισε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά μια από τις διασωθείσες μετανάστριες στην κατάθεσή της, και σημειώνει: «Πιστεύω ότι θα είχαμε πεθάνει όλοι μας, αν δεν μας είχαν βοηθήσει οι λιμενικοί. Όταν μας περισυνέλεξαν μας μετέφεραν στη ξηρά, μας έδωσαν ρούχα, νερό και φαγητό, και μας πήγαν στο νοσοκομείο».

    Οχι άλλο κάρβουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε
      αν δεν είσαι ο Βαρβιτσιώτης σίγουρα είσαι και σύ " πιστός " αυτά τα σενάρια να τα πείτε στον ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς που εγκαλούν την Ελλάδα για τους πνιγμούς . Ντροπή εξευτελίζετε την πατρίδα μας ΝΤΡΟΠΗ

      Διαγραφή
    2. Μην μπλέκετε την πίστη με τις πράξεις του καθενός,ο χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους.

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας