Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τρείς ομολογίες που θα έπρεπε να τινάξουν το καπάκι της χύτρας

Μεγαλύτερη από την οικονομική κρίση ,μεγαλύτερη και από την ανθρωπιστική κρίση είναι η ηθική κρίση που έχει υποστεί η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια.
Είναι ο εθισμός της κοινωνίας , το σταδιακό της μπόλιασμα με την ιδέα ότι αυτή η ηθική σήψη -πρωτίστως των πολιτικών που κυβερνούν- είναι φυσικό φαινόμενο.
Εθίστηκε η κοινωνία και αντιμετωπίζει με αφασική ανοχή και απάθεια φαινόμενα που καμία κοινωνία από τις λεγόμενες πολιτισμένες χώρες δεν θα μπορούσε να ανεχτεί.

Η Ελειψη εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης  οδήγησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ( που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης ) στην ελεεινή δουλοπρέπεια και την παράδοση της χώρας στα ξένα συμφέροντα . Αφού εξαπάτησαν και οι δύο τον ελληνικό λαό και του απέσπασαν την εξουσία έγιναν πιστά εκτελεστικά όργανα των ξένων συμφερόντων κυρίως των Γερμανικών  με μόνο αντάλλαγμα την νομή της εξουσίας εφάρμοσαν τυφλά τις πολιτικές, που προεκλογικά ορκίζονταν ότι δεν θα ακολουθήσουν , πολιτικές που δολοφόνησαν την ελληνική οικονομία και κατέστρεψαν την κοινωνία. Εκβίαζαν τον λαό ότι η πιστή εφαρμογή των εντολών των Γερμανών είναι μονόδρομος γιατί διαφορετικά θα μας πέταγαν έξω από το ευρώ  και  η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η συντέλεια του κόσμου. Ετσι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν την παράδοση ανευ όρων , την απουσία ακόμα και σκέψης αντίστασης στις ορέξεις των ξένων και την απουσία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης .

Και ήρθαν οι ομολογίες που φέρνουν τα πάνω κάτω!

Μέρκελ :«Αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ θα αποχωρούσαμε όλοι , θα ήταν το τέλος του ευρώ.»

Ολι Ρεν :  « Θυσιάσαμε την Ελλάδα χάριν της Ε.Ε. και των τραπεζών»

Στουρνάρας στους  «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» : Είπα όχι στο κούρεμα του χρέους που πρότειναν ΔΝΤ και Λαγκάρντ παρόλο που θα βοηθούσε πραγματικά την Ελλάδα γιατί μου το ζήτησε ο Σόϊμπλε - μου είπε Γιάννη ξεχασέ το - » !!!!!!

Και ενώ οι δύο πρώτες ομολογίες παρ΄όλο που είναι κυνικές , αφού ομολογούν ότι ήταν ψεύτικα τα εκβιαστικά διλήμματα που έβαζαν στο παρελθόν στους « ισότιμους ,εταίρους , συμμάχους  » στην Ελλάδα , είναι φανερό ότι προστάτευσαν τα συμφέροντα των χωρών τους και αυτό είναι φυσικό , δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την τρίτη ομολογία την πιο κυνική του Στουρνάρα που ομολογεί ότι με δουλοπρέπεια απεμπόλησε τα συμφέροντα της χώρας του προς όφελος των Γερμανικών συμφερόντων.
Επιπλέον οι δύο πρώτες ομολογίες τινάζουν στον αέρα όλων το οικοδόμημα πάνω στο οποίο είχε στηριχτεί η εθνική μειοδοσία των ντόπιων δοσιλόγων.
Αν αυτές οι τρεις κυνικές ομολογίες μαζί με τη μπόχα από τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται τελευταία δεν είναι ικανές να τινάξουν το καπάκι της χύτρας , να επαναφέρουν την Ελληνική κοινωνία από τη χειμερία νάρκη η ζημιά που έχει πάθει είναι πράγματι ανυπολόγιστη.


 

3 σχόλια:

  1. H αυτο-αναπαραγόμενη γλώσσα του οικονομικού κυνισμού

    http://failedevolution.blogspot.gr/2013/09/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re vagopoule. pouegines ke ddiktiakos. soutahonei kapoios sto capital giati pas na kanis pagapontitsa. imai o kd apo ser. an ise si, pou ise si,pes kati.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλεις γράψε. Ελληνικά και γίνε λίγο σαφής ,δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς ; Εγώ γράφω επώνυμα

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας