Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ο Χρυσούς Μεσαίων


του Νίκου Δήμου 

ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΛΟΙΠΟΝ να γεννηθώ και να ζω σε κράτος θεοκρατικό. Όπου το Σύνταγμα της χώρας δεν αρχίζει με την επίκληση: «στο όνομα του λαού» αλλά «στο όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Όπου όλοι οι αξιωματούχοι – πρόεδροι, υπουργοί, βουλευτές, ορκίζονται από κληρικούς στο ευαγγέλιο. Όπου όλες οι δραστηριότητες: σχολεία, επιχειρήσεις, οικοδομές, καινούργια αυτοκίνητα – αρχίζουν με αγιασμό. Όπου οι μητροπολίτες δικαιούνται να υβρίζουν όποιον θέλουν, να υποκινούν μίσος και διώξεις, χωρίς να λογοδοτούν στην δικαιοσύνη. (Όσες μηνύσεις και αγωγές έγιναν, πήγαν αμέσως στο αρχείο). Αλλά όπου, όποιος σατιρίσει τους αφελείς που δίνουν βάση στο παραλήρημα ενός περίεργου (το λιγότερο) μοναχού, καταδικάζεται σε δέκα μήνες φυλάκισης. Όπως Ιράν.

ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, υποχρεούται να πληρώνει φόρους για να μισθοδοτούνται και να ασφαλίζονται δέκα χιλιάδες ιερείς και μητροπολίτες. Οι οποίοι έχουν δικονομικά προνόμια και ατέλειες (π. χ. δεν πληρώνουν χαράτσι – τα ακίνητα της εκκλησίας εξαιρέθηκαν). Πληρώνει ο πολίτης και τα χρυσά τους άμφια, τις μίτρες και τις ράβδους, τις λιμουζίνες και τα ενδιαιτήματα. Και καλά αν είναι πιστός και μέλος του ποιμνίου. Αλλά αν είναι αλλόθρησκος, άπιστος, άθεος, γιατί να πληρώνει;

ΟΠΟΥ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ σαμποτάρει (επιτυχώς) όποια πολιτική απόφαση δεν του αρέσει – από την ύπαρξη ευκτήριου οίκου άλλης θρησκείας (π. χ. τζαμί) ως τον γάμο των ομόφυλων, την διδασκαλία στα σχολεία της σεξουαλικής αγωγής, ή του Δαρβίνου – μέχρι την καύση των νεκρών.

ΟΠΟΥ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ της εκκλησίας από το κράτος, που όλα τα δυτικά έθνη πραγματοποίησαν από τον 18ο και 19ο αιώνα, είναι για μας μακρινό εκσυγχρονιστικό όνειρο.

ΟΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, τα μοναστήρια και τα πατριαρχεία, κάθονται επάνω σε πλούτο αμύθητο, τον οποίο αποκρύπτουν. Μόνη η εν Ελλάδι περιουσία του Αγίου Τάφου πρέπει να υπερκαλύπτει όλο μας το χρέος.

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ναυλώνουμε αεροπλάνα καιυποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους το «Άγιο Φως»και την «Αγία Ζώνη». Ασύδοτοι καλόγεροιεμπορεύονται (κι ας έδιωξε ο Ιησούς τους εμπόρους από το ναό) ειδωλολατρικά αντικείμενα: «τα Τίμια Δώρα»,το «Άξιον Εστί», την «Άγια Ζώνη». Όπως αναγράφεται στον σχετικό ιστότοπο: «Τα θαύματα πουπραγματοποίησε και πραγματοποιεί ἡ Τιμία Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά ειδικά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειατης Παναγίας, τους δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης – ανέχουν πίστη, καθίστανται έγκυες».

ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΛΟΙΠΟΝ, στον εικοστό πρώτο αιώνα,να συναντήσω τον Μεσαίωνα.

2 σχόλια:

  1. Αδελφέ Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Διάβασε σε παρακαλώ.
    http://iaktigas.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Brother Jacob,

    Δεν στάθηκες στα όσα αναφέρει η παραπάνω ανάρτηση, παρά πέταξες την μπάλα στην εξέδρα με μια ανάρτηση άλλη. Πως και δεν είναι έτσι τα πράγματα; Γιατί δεν επιχειρηματολογείς να αντικρούσεις τα παραπάνω.
    Εμένα με υποχρεώνουν να πληρώσω το έκτρωμα ΝΕΡΙΤ χωρίς ακόμα να υπάρχει και χωρίς η υπηρεσία αυτή να είναι αντάξια της πρωην ΕΡΤ, την οποία έκοψαν με πρόσχημα ότι στοίχιζε ακριβότερα στο κράτος και σε μένα. Και ψάχοντας να βρω τρόπο να αρνηθώ αυτό το μικρό χαράτσι βλέπω πως οι εκκλησίες απαλλάσσονται. Όπως απαλλάσσονται και για δίαφορα άλλα κατά καιρούς. Ήδη σκέφτομαι πως και από τα διόδια των εργολάβων αφεντικών πρέπει να απαλλάσσονται. Δεν μπορεί κάποια πατέντα θα έχουν κάνει. Και ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω τα 3.900.000€ που διαθέτουν από το ΕΣΠΑ για την επισκευή του σεισμόπληκτου διατηρητέου Χριστιανικού Μνημείου Αγίου Νικολάου Πύργου, με τον μητροπολίτη Ηλείας σε επιστολή του να αναφέρει ότι μέσα στο πακέτο αυτό τα 601.298€ είναι απρόβλεπτες εργασίες. Έχουν προβλέψει δηλαδή τα απρόβλεπτα έξοδα με τα οποία αυτά και μόνο χτίζεις μια εκκλησία. 3.900.000 για επισκευή ναού ενώ το σύστημα υγείας και παιδείας έχει πεθάνει εξ'αιτίας αυτών που ευλογάνε οι χρυσοφόροι προνομιούχοι αντιπρόσωποι του Θεού.
    Καταλαβαίνεις φίλε Jacob ότι τα πράγματα δεν είναι μόνο έτσι. Είναι πολύ έτσι και άλλο τόσο έτσι. Και πολλά ακόμα μάζι και αυτά που γράφεις στο χώρο σου και όλα μαζί συνθέτουν ένα παζλ όπου ο απλός πολίτης είναι ένα τίποτα και τα κέντρα εξουσίας έχουν το πρόγραμμα και τη γνώση και παίζουν όπως θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας