Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από .... λαγούς έχει ανέξοδα τους πιο αξιόπιστους

Αυτή η ιστορία με την αντιπολίτευση και όταν λέω αντιπολίτευση εννοώ το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλαλεί " έρχονται νέα μέτρα " , " η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα " ,  " η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στην τρόικα να πάρει νέα μέτρα " ,  " η κυβέρνηση έχει υπογράψει  για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις " , αυτή η ιδιότυπη εξαγγελία των μέτρων όχι από την κυβέρνηση αλλά από την αντιπολίτευση , και η βεβαιότητά  της για τη λήψη τους ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δύο κομμάτων προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην κυβέρνηση και μεγάλη ζημιά στο Λαϊκό κίνημα .

Με αυτή την τακτική της αντιπολίτευσης  η κυβέρνηση δεν χρειάζεται λαγούς , έχει εξασφαλίσει ανέξοδα  τους κατά τεκμήριο πιο αξιόπιστους.
Εχει αποδειχτεί στο παρελθόν πόσο χρήσιμο στις κυβερνήσεις είναι το έργο των λαγών (δηλαδή η προαναγγελία των κακών ειδήσεων ) , αφού τους προσφέρουν διπλή υπηρεσία.
 Από τη μία η κυβέρνηση ανέξοδα μπορεί άνετα να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και ανάλογα να ενεργήσει και από την άλλη η κοινή γνώμη  το Λαϊκό κίνημα εθίζεται σιγά σιγά στην ιδέα ,η βεβαιότητα των καταγγελιών των δύο κομμάτων (δεν εκφράζουν καν την αμφιβολία αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να επιβάλλει αυτά τα μέτρα , ή αντίθετα αν η αντίδραση του Λαού θα τα αποτρέψει)  βοηθάει ώστε να τα προεξοφλεί και να εκτονώνεται σταδιακά η οργή και όταν τελικά θα συμβεί δεν θα έχει τις αντιδράσεις και την οργή του αναπάντεχου , αλλά θα είναι κάτι το αναμενόμενο  ( καλά το ξέραμε ) ως το χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις πέρασαν μέτρα που πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να ονειρευθεί ούτε το πιο διεστραμμένο μυαλό εφοπλιστή , νταβατζή ή βιομήχανου ,σφαγίασαν εκατομμύρια εργαζόμενους και  συνταξιούχους , και έστειλαν 1.5 εκατομ. στην ανεργία , και όλα αυτά  χωρίς σημαντικό πολιτικό κόστος , ενώ είναι σίγουρο ότι με την προτροπή της αντιπολίτευσης αρκούσε ένα 10% των σφαγιασθέντων να παραμείνει μια βραδιά στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους για να απαλλαγεί από τους θρασύδειλους δήμιούς του.


Οπως ανέφερα και παραπάνω δεν πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες  το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο .
Πόσο διαφορετικά θα λειτουργούσαν και για την κυβέρνηση  και για το Λαϊκό κίνημα αντί των παραπάνω μοιρολατρικών και ηττοπαθών εξαγγελιών , τα προειδοποποιησητικά και εμψυχωτικά " Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα χωρίς τον ξενοδόχο " , " Ο Λαός είναι αποφασισμένος να αντιδράσει " " Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή του Λαού και δεν θα μπορέσει να περάσει τα μέτρα της τρόικας " .
Ας αναλογιστούμε πόσο διαφορετικά θα λειτουργούσαμε όλοι αν μας ενέπνεε
 λίγο το  NO  PASARAN

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Η δράση της είναι ελεγχόμενη. Είναι όλοι τους μνημονιακοί και καταστοφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας