Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Επιτροπή σοφών ; Πόσο σοφός είναι αυτός που νομίζει όλους τους άλλους ηλίθιους ;

Το χαρακτηριστικό του βλάκα είναι που νομίζει ότι όλοι γύρω του είναι βλάκες

31 σελίδες , 17050 λέξεις στο πόρισμα και δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη  ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

 Το πόρισμα ξεκινάει με το κεφάλαιο 1 : " ΤΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΔΕΝ  ΕΊΝΑΙ  ΒΙΏΣΙΜΟ " και μέσα σε 7 σελίδες 3500 λέξεις που αναλύουν τους λόγους και της αιτίες της μη βιωσιμότητας δεν αναφέρουν όχι την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά ούτε καν τη λέξη " ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ " !!!!!!!
Πέρα από την προφανή  σκοπιμότητα που γελοιοποιεί τους ...."σοφούς " αυτό διεκδικεί Νόμπελ βλακείας αν όχι ηλιθιομάρας . 
Φανταστείτε μια ιατροδικαστική έκθεση να μην αναφέρεται καθόλου σε "αιτία θανάτου ","πτώμα " , "δολοφόνο " , "όπλο του εγκλήματος "

Δεν ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι κάποιοι έκλεψαν τον κουμπαρά που εκατομμύρια εργαζόμενοι γέμιζαν επί μια ζωή .
Αλήθεια μπορούν να μας πουν αυτοί οι ...ειδήμονες αν υπάρχει έστω και ένας ασφαλιστικός οργανισμός στον πλανήτη που να είναι βιώσιμος και να λειτουργεί χωρίς τα αποθεματικά του , χωρίς τις κεφαλαιοποιημένες εισφορές των ασφαλισμένων ;
Και τί λέει στο πόρισμά της αυτή η επιτροπή σκοπιμότητας ; Οτι λέει και η τρόικα  : τα ταμεία έχουν δίνουν δεν έχουν δεν δίνουν , η σοφία τους δεν έφτασε στο : γιατί δεν έχουν !!!!!
Αφού κάνουν την πάπια για το έγκλημα (τη ληστεία των αποθεματικών) ασχολήθηκαν και υποδεικνύουν πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα μοιράσουν τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων στους παλιούς (δηλαδή αφού έκλεψαν τις εισφορές των παλιών τώρα κλέβουν και τις εισφορές των νέων) και όχι όλες γιατί πρέπει να μείνει και κάτι για να βρουν και οι επόμενοι !!!!!!  Τί συνέλαβε η ....μεγαλοφυΐα τους  !!!!!
Διαβάζοντας αυτό το πόρισμα ωθείσαι στο συμπέρασμα που είχε καταλήξει και ο απερίγραπτος Σπράος ότι : Ο κύριος λόγος που το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα παρά το ότι την πενταετία της τρόικας μειώθηκε εντυπωσιακά ο μέσος όρος ζωής και αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων εξακολουθεί να ζει και μετά από αυτά τα όρια και επιμένει ντε και καλά να πάρει σύνταξη και εφ άπαξ !!!!
Τελικά ποια ήταν η αποστολή - σκοπιμότητα , η συνεισφορά αυτής της επιτροπής;
Να θωρακίσει νομικά - συνταγματικά τη νέα ληστεία στις συντάξεις ώστε οι περικοπές να μην κριθούν από το Συμβούλιο Επικρατείας αντισυνταγματικές όπως οι προηγούμενες , έτσι οι ...σοφοί δεν τις ονομάζουν περικοπές αλλά  "νέος τρόπος υπολογισμού - αναπλήρωσης της αρχικής σύνταξης " !!!!!
Αυτό το μαρτυράει και η σύνθεσή της .  Από τα 12 μέλη της επιτροπής πάνω από τα μισά είναι δικαστές- νομικοί και αρκετοί μέλη ανωτάτων δικαστηρίων !!


2 σχόλια:

  1. Τάσο μου όπως το θέτεις, νομίζει κανείς ότι τοποθετήθηκαν και λειτούργησαν όχι επιλεκτικά από κυβέρνηση και δανειστές, αλλά από έναν αντικειμενικό τρόπο. Και ότι δεν του έδωσαν την εν κρυπτό εντολή "βάλτε κάτι πάρα πάνω για να τα βγάλουμε μετά και να μείνουν ευχαριστημένοι" όπως ο Χότζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσο μου όπως το θέτεις, νομίζει κανείς ότι τοποθετήθηκαν και λειτούργησαν όχι επιλεκτικά από κυβέρνηση και δανειστές, αλλά από έναν αντικειμενικό τρόπο. Και ότι δεν του έδωσαν την εν κρυπτό εντολή "βάλτε κάτι πάρα πάνω για να τα βγάλουμε μετά και να μείνουν ευχαριστημένοι" όπως ο Χότζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας