Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κανένας ποτέ δεν κέρδισε παρτίδα που εγκατέλειψε



Από όσο ξέρω από κανένα όργανο του Συριζα ,(συνέδριο ΚΕ, ΠΓ , συνδιασκέψεις ) δεν υπάρχει απόφαση για έξοδο από το ευρώ.
Οπως επίσης δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάποιο πλαν Β΄ όλες οι αποφάσεις μιλούν για " σκληρή διαπραγμάτευση ".
Και νομίζω ότι κανείς δεν αρνείται ότι πράγματι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση.
Αυτό δεν το λέω για να αντιπαρατεθώ σε όσους από τον Συριζα αρνούνται να πουν ΝΑΙ , αλλά για να πω ότι αν για κάποιους η εξέλιξη αυτή υπήρξε αποκάλυψη για το χαρακτήρα της ΕΕ της ΟΝΕ και των δανειστών που τους αιφνιδίασε , τότε οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική γιατί αυτός είναι ο καπιταλισμός ,αυτή είναι η ΕΕ , αυτοί είναι οι δανειστές αυτοί είναι οι παίκτες  και όχι η εικόνα που είχαν κάποιοι στο μυαλό τους.
Τώρα τι κάνουμε :
Εμείς στο σκακιστικό χώρο χρησιμοποιούμε μια ρήση που έχει αποδειχτεί πολλές φορές και λέει ότι :
"Κανένας ποτέ δεν κέρδισε παρτίδα που εγκατέλειψε ,αντίθετα έχουν κερδηθεί αρκετές παρτίδες που  θεωρούνταν καταφανώς χαμένες "
Προσωπικά πιστεύω ότι αν είναι να υποστούμε ένα τρίτο μνημόνιο προτιμώ να το διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση και όχι να επανέλθουν πανηγυρίζοντας δικαιωμένοι από το παράθυρο αυτοί που ο λαός καταδίκασε και έδιωξε κλοτσηδόν.
 Αυτό όχι γιατί είμαι της λογικής του " επιλέγω διαχειριστή του συστήματος" αλλά γιατί αυτή η κυβέρνηση αν για τη συμφωνία σωστά επικαλείται τον εκβιασμό και τον εξαναγκασμό των έξω δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για να μην υλοποιήσει τις υποσχέσεις της ως προς την δίκαιη κατανομή των βαρών την καταπολέμηση της διαφθοράς , της διαπλοκής , της φοροδιαφυγής , να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι , οι νταβατζήδες , οι λαθρέμποροι ,οι μιζαδόροι αυτοί που ροκάνισαν το δημόσιο χρέος και να χτυπηθεί το φοβερό θανατηφόρο όπλο τους  τα ΜΜΕ.

2 σχόλια:

  1. Αν στην εποχή μας οι κλασικοί γράφαμε για τον ρεφορμισμό, σαν παράδειγμα θα είχανε τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του και φυσικά φωτογραφία του Τσίπρα.
    Άκου τι λέει «πιστεύω ότι αν είναι να υποστούμε ένα τρίτο μνημόνιο προτιμώ να το διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση» Δημάδη τα μέτρα θα είναι λιγότερο οδυνηρά δεν θα μειωθούν οι συντάξεις ( από 1-7-15 μείωση κατά 8% ).
    Σαν μικροσυνταξιούχος ( 520 μαζί με το επικουρικό) που είμαι η δεξιά δεν μου έκοψε τίποτα, η «αριστερά» 8% τη θα πρέπει να πω μπράβο;
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας εχει την στήριξη και των βιομηχάνων να τι λέει ένας από αυτούς.
    Ε. Μυτιληναίος της ΜΕΤΚΑ μίλησε για «την ανάγκη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συμφωνία "χθες"», καθώς όπως εκτιμά «το κόστος της καθυστέρησης αυτής ήταν τεράστιο». «Εύχομαι, είπε, η κυβέρνηση να κάνει το καλύτερο δυνατό για να κλείσει η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου (...) πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών». Σε ερωτήσεις για συμμετοχή των εταιρειών του ομίλου στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ή στο «πακέτο» Γιούνκερ, ο Μυτιληναίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, είναι, όμως, προφανές πως έχει «να παίρνει» κι αυτός... Στο σύνολό της η αστική τάξη κάνει καθαρό πως βρίσκει πλέον στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα το νέο εθνικό της ηγέτη
    Παλιά και νέα τζάκι όλοι θα φάνε κάτι από την κυβερνήσει Τσίπρα.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας