Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δεν βλέπουμε το δάσος ή δεν μας ενδιαφέρει γιατί απλά μας αρκεί το δέντρο.

Η άμυνα των 121 εδρών για το μπλοκάρισμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.
Αλλο πράγμα να συγκροτήσεις μια ευκαιριακή κοινοβουλευτική άμυνα 121 βουλευτών και άλλο πράγμα η επιδίωξη πλειοψηφίας στο Λαό στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν .
Είναι φανερό ότι μεταξύ αυτών των δύο στόχων δεν υπάρχει σύγκριση  ο πρώτος είναι το δέντρο και ο δεύτερος το δάσος . Θέλεις αυτοδυναμία για να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση που προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα ή προτιμάς εξαρτήσεις από δυνάμεις που θα είναι το άλλοθι και η δικαιολογία για το συμβιβασμό για το πέρασμα στη λογική του ....εφικτού στη πολιτική της διαχείρισης.
Ο λόγος που δεν έχει γίνει πλειοψηφία ο Συριζα που δεν έχει κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες των κυβερνώντων είναι ότι δεν έχει πείσει ότι δεν θα είναι μία από τα ίδια .
Ο κόσμος εγκατέλειψε το Πασοκ και τη Δημαρ τους γύρισε τη πλάτη για την πολιτική που ακολούθησαν και συ πρώτο κόμμα γυρνάς στα άδεια κουφάρια τους που δεν έχουν καμιά αντιστοιχία στο λαό και τους κάνεις ανοίγματα , αντί να απευθυνθείς στο κόσμο που τους εγκατέλειψε και να τους πείσεις ότι δεν θα γίνεις σαν αυτούς !!!!
Οταν είσαι ήδη πρώτο κόμμα δεν απευθύνεσαι στην "κεντροαριστερά " στον σύμμαχο της πιο ακροδεξιάς και αντιλαϊκής κυβέρνησης αλλά στην κοινωνία με ένα προγράμματος εξουσίας που θα απευθύνεται στα πλατιά εργατικά και λαϊκά στρώματα και καλείς τον κόσμο να σε ψηφίσει για να σου δώσει την αυτοδυναμία.
Αν στην προσπάθεια για τον στόχο των 121 κάνεις ανοίγματα σε πρόσκαιρους και συγκυριακούς βουλευτές που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα στο λαό τότε επιβεβαιώνεις τους φόβους και τις υποψίες μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα σοβαρό περίπου μία από τα ίδια.
Έτσι για την επίτευξη του πρώτου στόχου υπονομεύεις και τελικά θυσιάζεις τον δεύτερο.
Αν ο Συριζα  αντί να διαλύσει αυτούς τους φόβους ,αυτές τις υποψίες αντίθετα νερώσει το κρασί του για να προσελκύσει τα άδεια πουκάμισα των πάλαι ποτέ στελεχών των πλανόδιων περιπλανώμενων  από κόμμα σε κόμμα μαυρογυαλούρων τότε στις επόμενες εκλογές θα  έχει χάσει από τα αποδυτήρια.
Δεν βλέπουμε το δάσος ή δεν μας ενδιαφέρει γιατί απλά μας αρκεί το δέντρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας