Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Επιχειρείν

Αγοράζω (τρόπος του λέγειν , αφού δεν το πληρώνω ) ρεύμα από τη ΔΕΗ (κάτω από το κόστος και κάτω από το ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο για άπορους, πολύτεκνους και ΑΜΕΑ) στη τιμή των 36,6 ευρώ /1000 kwh. Οι οικιακοί καταναλωτές αυτό το ρεύμα το πληρώνουν μέχρι και 102,52 ευρώ /1000 kwh.  Το ίδιο αυτό ρεύμα το επαναπουλάω στη ΔΕΗ η οποία υποχρεούται να το αγοράσει άμεσα και να το πληρώσει  (ενώ εγώ της χρωστάω το δικό της) στη τιμή των 87,5 ευρώ /1000 kwh. !!!!!!Και επειδή πρόκειται για εκατομύρια kwh εγώ κερδίζω και η ΔΕΗ ζημιώνει πάνω από 110 εκατομ. ευρώ ετησίως.

Πολύ καλό  Deal έ ! θέλεις να το κάνεις και εσύ ; Δεν γίνεται γιατί εσύ δεν είσαι " επιχειρηματίας  " δεν σε λένε Μυτιληναίο και το κυριότερο δεν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη να επιβάλλει αυτό το deal . Ποια είναι η Κορώνη ; Το ΥΠΕΚΑ (ΥΠουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ) η Ρ.Α.Ε. (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος  Διαχειριστής  Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας .Και το μεγάλο κόλπο δεν τελείωσε (σχεδόν τώρα αρχίζει) αφού η ΔΕΗ απαξιώνεται και γίνεται ζημιογόνος (μόνο εγώ την βάζω μέσα 110 εκατ. και δεν είμαι ο μόνος) θα την "αγοράσω" με τα δικά της χρήματα ( όπως ο Κοσκωτάς την Τράπεζα Κρήτης ) αυτό το λέμε " αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας " ιδιωτικοποίηση και το έχουμε ξαναδεί . Και αφού την " αγοράσω" τώρα αρχίζει το πανηγύρι. Τώρα θυμάμαι ότι εσείς οι ιθαγενείς πληρώνετε το ρεύμα πολύ κάτω από τις χώρες της Ευρώπης , και η τιμή πρέπει να τριπλασιαστεί. Εγώ είμαι ιδιώτης δεν μπορώ να παρέχω ειδικά τιμολόγια σε άπορους , πολύτεκνους , άνεργους , ΑΜΕΑ , αγρότες , Δήμους , δημόσιες υπηρεσίες κλπ.Και τότε δεν θα υπάρχουν ακίνητα να αυξήσει η κυβέρνηση το χαράτσι για να ανταποκριθεί αφού αυτά θα τα έχουν πάρει τα κοράκια προ πολλού με τους πλειστηριασμούς .

                               Σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ!!!
ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ
ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΊΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΘΕΙ
- ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Συνάδελφοι,
   Είναι άδικο, τη στιγμή που το τα Ελληνικά νοικοκυριά, οι άνεργοι και οι οικονομικά εξαντλημένοι πολίτες πληρώνουν για την κατανάλωση ρεύματος
  •       77,93 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 800 KWh)
  •       94,60 ευρώ/MWh (για κατανάλωση έως 2000 KWh)
  • 102,52 ευρώ/MWh (για κατανάλωση πάνω από 2000KWH)
η ΡΑΕ, με απόφασή της, να δίνει τη δυνατότητα στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» («ΑτΕ») να ηλεκτροδοτείται με 36,6 ευρω/MWh!!! Προφανώς για τη ΡΑΕ οι άνεργοι και φτωχοί καταναλωτές δεν έχουν καμιά μοίρα, δεν έχουν αξία μπροστά στην «ΑτΕ»!
   Και αυτό, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή είναι αυτοπαραγωγός (έχει δηλαδή δικό της εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) !!! και δεδομένου ότι η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» πουλάει στη ΔΕΗ το ρεύμα που παράγει στην τιμή των 87,85 ευρω/MWh !!!
Επιπλέον, λόγω του ότι η μονάδα είναι ΣΗΘΥΑ μπαίνει προνομιακά – με προτεραιότητα στο σύστημα και με προκαθορισμένη τιμή («χάρισμα» του Ν.4001/11).
   Το μεγάλο αυτό κόλπο που χαρίζει 110 εκατομμύρια ευρω στην «ΑτΕ» το επιτρέπουν , αν δεν το προωθούν, ΥΠΕΚΑ-ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ.
   Η τιμή των 36,6 ευρω/MWh που υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να πουλάει στην «ΑτΕ» είναι κάτω από το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και είναι ασύμφορη-ζημιογόνος για τη ΔΕΗ.
   Για δε την «ΑτΕ» η τακτική αυτή (δηλαδή αγοράζω φτηνά – πουλάω ακριβά και συνεπώς κερδίζω εκατομμύρια) είναι πολύ προσοδοφόρος.
  • Είναι συντονισμένο σχέδιο.
  • Είναι μελετημένη κυβερνητική επιλογή.
  • Είναι επιλογή απορρύθμισης της αγοράς και καταστροφής της ΔΕΗ.
  • Μελέτησαν τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΔΕΗ
  • Μεθόδευσαν η ΔΕΗ να γίνει ζημιογόνος επιχείρηση
  • Σχεδίασαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ
   Συνάδελφοι,
   Η οικονομική βιομηχανία γύρισε την πλάτη στην κοινωνία και διέφθειρε το πολιτικό σύστημα. Γονάτισαν την Εθνική μας Οικονομία.
   Η κοινωνία θα δώσει την απάντηση!
   Έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Ο λόγος στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας